Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021
Η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει επιφέρει αισιοδοξία, όμως αυτό δεν βοήθησε στο να χαλαρώσουν επιπλέον τα περιοριστικά μέτρα, αφού παρατείνονται τα υφιστάμενα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου αλλά και στα εμβόλια.
Αρχικά ο δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι η εικόνα αυτή την στιγμή δεν είναι η βέλτιστη που θα μπορούσε να είναι με το άνοιγμα της οικονομίας, τονίζοντας ότι θα προτιμούσε να γίνει όταν θα είμαστε σε πιο χαμηλά διψήφια κρούσματα.
Επιπλέον είπε «Δεν έχουμε την δυνατότητα να χαλαρώσουμε τα μέτρα γρήγορα και εύκολα και μετά να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα το οποίο ίσως επελαύνει αυτή τη στιγμή στον ευρωπαϊκό χώρο.
Είναι στο χέρι το δικό μας με την εφαρμογή των μέτρων και των πρωτοκόλλων να μην δούμε μια έξαρση τις επόμενες δύο τρεις εβδομάδες.
Αν τα χαλαρώσουμε όλα ταυτόχρονος θα βρεθούμε στη θέση που είναι αυτή τη στιγμή η Αττική στην Ελλάδα».
Τόνισε ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας θα είναι μαζί μας και το καλοκαίρι, αλλά αν τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα θα χαλαρώσουν λίγο οι περιορισμοί στις αποστάσεις.
Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε παιχνίδια.
«Το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιείται εδώ και ένα μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο παράλληλα με της Pfizer και φαίνεται από προκαταρκτικές μελέτες ότι και τα δύο εμβόλια ενεργούν προστατευτικά.
Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αν δεν χρησιμοποιήσουμε και άλλα εμβόλια. Η Pfizer και η Moderna δεν θα μας δώσουν τόσα πολλά για να καλύψουμε το 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι».
Κλείνοντας αναφέρθηκε στο ρωσικό εμβόλιο sputnik V λέγοντας ότι: «Φαίνεται ότι η αποτελεσματικότητα του sputnik V φτάνει μέχρι και το 90%, αλλά αργοπορεί η ίδια η εταιρεία να κάνει αίτηση στον ΕΜΑ».
Σχετικά

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναμένονται βροχές στα ορεινά
Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ξεκινάει γυρίσματα για τον τελευταίο κύκλο του Maestro
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γράφει πυρετωδώς τα τελευταία επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Mega με νέες συμμετοχές που θα κάνουν αίσθηση.

Ανοιχτό Κάλεσμα για το πρόγραμμα “Dear Festival & Friends” της Στέγης Χορού Λεμεσού
Έλα να γράψουμε μαζί το φεστιβάλ

Μία παραλία της Κύπρου ανάμεσα στις πιο πολυσύχναστες του κόσμου
Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα του TripAdvisor

Γνωρίστε τις 6 μικρότερες χώρες της Ευρώπης
Εντυπωσιακά ορεινά τοπία, ηλιόλουστες παραλίες, ιστορικά μνημεία, γραφικά χωριά... Παρά το μικρό τους μέγεθος, αυτές οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλές ομορφιές για να σας μαγέψουν

Στους 38 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται σταδιακή πτώση
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Από τους Peaky Blinders στο House of Guinness: Ο Στίβεν Νάιτ επιστρέφει με νέα σειρά εποχής
Η αυτοκρατορία της πιο φημισμένης μπύρας στον κόσμο και η ιστορία μίας από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές δυναστείες της Ευρώπης.

Όλα σχεδόν τα δώρα του μεγάλου διαγωνισμού της μπύρας ΚΕΟ βρίσκονται στην αγορά και περιμένουν να τα κερδίσετε
Χίλια, σούπερ δώρα κερασμένα από την μπύρα ΚΕΟ

Ο νέος προορισμός της Wizz Air με απευθείας πτήσεις από την Λάρνακα
Ανακαλύψτε τον νέο προορισμό με τις νέες απευθείας πτήσεις που ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου

Οι πιο ασφαλείς χώρες για το 2025
«Οι χώρες που κατατάσσονται στην κορυφή, είναι αξιοσημείωτα συνεπείς για σχεδόν δύο δεκαετίες» σχολιάζει το BBC


Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο ηθοποιός Τζέρι Άντλερ, ο «Χες» των «Sopranos»
Εργάστηκε δεκαετίες στα παρασκήνια του Μπρόντγουεϊ, σε παραγωγές όπως η πρωτότυπη «Ωραία μου Κυρία», πριν γνωρίσει τη μεγάλη αναγνώριση με τους «Sopranos»