Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2021
Καλεσμένη στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου βρέθηκε χθες η Ελένη Φουρέϊρα. Η δημοφιλής τραγουδίστρια και εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2018 μίλησε για όλα και φυσικά το μενού περιελάμβανε και μπόλικη… Eurovision!
Η κορυφαία στιγμή της καριέρας της Ελένης ήταν αναμφίβολα η συμμετοχή της στη Eurovision με το “Fuego” που γνώρισε τεράστια επιτυχία και στην Ευρώπη, αφού κατέλαβε τη 2η θέση στον Μεγάλο Τελικό, χαρίζοντας στην Κύπρο την καλύτερη μέχρι στιγμής επίδοσή της στο διαγωνισμό! Για αυτή την στιγμή ο Ν. Χατζηνικολάου κάλεσε να μιλήσουν άνθρωποι που ήταν στην ομάδα της Ελένης, όπως ο συνθέτης του “Fuego” Alex P και ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, κ. Μιχάλης Μαραθεύτης.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης πολλών επιτυχιών Alex P, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και την υπερηφάνεια του για τη συνεργασία τους, τόνισε την εργατικότητά της και τη συνέπειά της ως καλλιτέχνιδα και δήλωσε πως αποτελεί την απόλυτη έμπνευση για αυτόν και ανυπομονεί να συνεργαστούν ξανά!
Ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Μιχάλης Μαραθεύτης που ήταν από τους βασικούς συντελεστές μαζί με όλη την Κυπριακή αποστολή της συμμετοχής της Ελένης στη Eurovision 2018, αποκάλυψε το “γούρι” που είχε η τραγουδίστρια στο διαγωνισμό. Ήταν ένα παιδί, ο Χρήστος από το “Make a wish” Ελλάδος, που είχε μεταβεί μαζί με την Κυπριακή αποστολή στη Λισαβόνα, καθώς ευχή του ήταν να ζήσει το διαγωνισμό της Eurovision από κοντά. Η Ελένη είπε στο Χρήστο ότι την ρωτούν συνέχεια οι δημοσιογράφοι εάν έχει κάποιο γούρι… Και αφού τον αγκάλιασε του είπε ότι το γούρι της ήταν ο Χρήστος και ότι στον Μεγάλο Τελικό θα τραγουδήσει για αυτόν!
Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η ανοικτή πρόταση -και πάλι- προς την Ελένη Φουρέϊρα για να συμμετάσχει ξανά με την Κύπρο στη Eurovision, όποτε αυτή το θελήσει. Και ότι οι άνθρωποι τη Κύπρου θα κάνουν τα πάντα για να φέρει την…κούπα στο νησί της Αφροδίτης! Άλλωστε, οι σχέσεις ΡΙΚ – Ελένης είναι όπως πολύ καλά γνωρίζουμε πολύ πέραν των επαγγελματικών και η αγάπη είναι δεδομένη.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει άλλωστε, η Ελένη Φουρέϊρα ήταν μια ισχυρή υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη φετινή Eurovision. Το όνομα της ήταν στη λίστα των πιθανών υποψηφίων καλλιτεχνών που είχαν συζητήσει με το ΡΙΚ ,καθώς και η ίδια έχει την επιθυμία να εκπροσωπήσει και πάλι την Κύπρο. Η Ελένη μάλιστα είχε ακούσει μερικά προτεινόμενα τραγούδια για τα οποία έδειξε ενδιαφέρον, ενώ ο Alex P βρέθηκε την Ελλάδα για συζητήσεις με τη δισκογραφική εταιρία της Ελένης Φουρέϊρα, PANIK Records.
Όμως, παρότι το ενδιαφέρον από όλους ήταν έντονο, η PANIK εξέφρασε επιφυλάξεις για τη συμμετοχή της Ελένης στη φετινή Eurovision. Συγκεκριμένα, οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός στο Ρότερνταμ αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για μια εμφάνιση της Ελένης όπως εκείνη και η εταιρία της επιθυμούν. Το προηγούμενο της εμφάνισης της στη Λισαβόνα το 2018 έχει βάλει τον πήχη ψηλά και κάνεις δε θα ήθελε να πέσει κάτω από αυτόν.
Στο ερώτημα-και την έκπληξη-του δημοσιογράφου για ποιο λόγο δεν έχει δεχθεί πρόταση από την Ελλάδα για τη Eurovision, η Ελένη Φουρέϊρα ήταν αφοπλιστική… το καλοκαίρι του 2017, που είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για συμμετοχή στη Eurovision της επόμενης χρονιάς, η Ελένη ήθελε πολύ να πάει με την Ελλάδα… η πρόταση προς την ΕΡΤ έγινε! Ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή εκείνη τη χρονιά καθώς ο Ελληνικός Ραδιοτηλεοπτικός φορέας αναζητούσε μια διαφορετική συμμετοχή για το 2018, με ελληνικό ηχόχρωμα και στίχο. Η Ελένη Φουρέϊρα δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για την εξέλιξη αυτή καθώς ήθελε πολύ να συμμετάσχει με την Ελλάδα που την θεωρεί πατρίδα της και την αγαπάει πολύ!
Τέλος, η Ελένη Φουρέϊρα άφησε διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της στο διαγωνισμό, χαρακτηρίζοντας μια συμμετοχή σε αυτόν μεγάλο “ναρκωτικό”. Αλλά θα το σκεφτεί πολύ καλά πριν κάνει το βήμα… Όπως είπε η ίδια, “εάν το κάνεις μία και πας πολύ καλά, σκέφτεσαι “μήπως να ξαναπάω”, από την άλλη σκέφτεσαι τι άλλο έχω να δώσω… η συμμετοχή μου το 2018 ήταν σημαντική, έκανα υπερήφανη την Κύπρο και την Ελλάδα… δεν ξέρω, είναι ναρκωτικό η Eurovision…”
Πηγή: https://ogaegreece.com/
Σχετικά

Η Χορωδία Amalgamation παρουσιάζει την παράσταση CLAY – ΠΗΛΟΣ στη Λεμεσό
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, που συνδυάζει την κυπριακή μουσική παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, γιορτάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού


Ελένη Τσαλιγοπούλου: Αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της στην Κύπρο
"Το Ρεμπέτικο.... αλλιώς" με τον Κούλλη Θεοδώρου, τη Χορωδία Αδούλωτη Κερύνεια και τις παιδικές χορωδίες Ανθή Φιλίππου και Δήμου Λευκωσίας

Το Paradise Jazz Festival επιστρέφει και φέτος στο μαγευτικό Val’s Place στη Γιαλιά
Το δημοφιλές καλοκαιρινό φεστιβάλ, ανακοίνωσε ημερομηνίες

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική