Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2021
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι μεταξύ των πιο σημαντικών τουριστικών προορισμών και αυτό το καλοκαίρι, εκτιμά ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός TUI, ενώ «έκρηξη ταξιδιών» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένουν τόσο ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπαράις, όσο και ο επικεφαλής των τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας, Νόρμπερτ Φίμπιγκ, σύμφωνα με την BILD.
«Την πρώτη ζήτηση για ταξίδια θα την δούμε να εκδηλώνεται από το Πάσχα. Από τον Μάιο υπολογίζουμε μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιών στο εξωτερικό και το καλοκαίρι η διάθεση των Γερμανών για ταξίδια θα είναι και πάλι μεγάλη», δηλώνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV, Νόρμπερτ Φίμπιγκ, συμμεριζόμενος την άποψη του κ. Μπαράις, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο Reuters, προέβλεψε «έκρηξη ταξιδιών» ήδη από το καλοκαίρι. «Ασφαλώς και το 2021 θα είναι έτος κρίσης», πρόσθεσε ο αρμόδιος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, για να διευκρινίσει ότι οι ελπίδες του βασίζονται στο καλοκαίρι και γενικότερα στο δεύτερο μισό του έτους. Τα ταξίδια πιθανότατα αρχικά θα είναι και πάλι δυνατά εντός της Γερμανίας και της Ευρώπης και σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα προς απομακρυσμένους περιορισμούς στο εξωτερικό, συνέχισε ο κ. Μπαράις και πρόσθεσε ότι με τους αυξανόμενους εμβολιασμούς και τα περισσότερα γρήγορα τεστ, τα ταξίδια θα μπορούσαν και πάλι να καταστούν σταδιακά και πάλι εφικτά. Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη λαχτάρα να ταξιδέψουν, εκτιμά ο ίδιος.
Οι δηλώσεις του γερμανού πολιτικού προκάλεσαν ικανοποίηση στον τουριστικό κλάδο που πλήττεται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας. «Αυτή η δήλωση του κ. Μπαράις είναι σημαντική για μας και δίνει προοπτική στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τις αεροπορικές εταιρίες και τα ξενοδοχεία», ανέφερε το στέλεχος της TUI.
Ο ταξιδιωτικός όμιλος επιβεβαίωσε ακόμη την διάθεση των Γερμανών να ταξιδέψουν, επισημαίνοντας ότι οι δικές του αναλύσεις αγοράς δείχνουν τεράστια επιθυμία του κόσμου να μπορέσει να ταξιδέψει και πάλι με χαλαρότητα, έπειτα από την δύσκολη περίοδο. Η TUI εκτιμά ότι οι πιο σημαντικοί καλοκαιρινοί προορισμοί θα μπορούσαν να είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, ενώ μεγάλη ζήτηση προβλέπεται και για προορισμούς με οδική πρόσβαση, όπως η Αυστρία, η Ιταλία και η Κροατία. Ο εκπρόσωπος της TUI προειδοποιεί μάλιστα ότι για τις διακοπές Ιουλίου – Αυγούστου σε κάποιες περιοχές της Μεσογείου είναι πολύ πιθανό οι θέσεις στα αεροπλάνα να κλειστούν πολύ γρήγορα. Εντός Γερμανίας, θα υπάρχει ζήτηση για τις ακτές της Βαλτικής και την περιοχή των λιμνών του Μεκλεμβούργου.
Ο πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ωστόσο επισημαίνει ότι ακόμη και μια έκρηξη στα ταξίδια το καλοκαίρι δεν θα φέρει πίσω τον χαμένο τζίρο των προηγούμενων μηνών: «Όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε χειμερινές διακοπές, δεν μπορούν τώρα να το αντισταθμίσουν. Γι’ αυτό και μεγάλο μέρος του χαμένου τζίρου λόγω του lockdown δεν θα είναι δυνατόν να αντισταθμιστεί. Η ανάκαμψη των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων θα διαρκέσει πολύ», προβλέπει ο κ. Φίμπιγκ, αν και από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Μπαράις δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει κύμα πτωχεύσεων στον κλάδο, καθώς, όπως εξηγεί, η ταξιδιωτική βιομηχανία μπήκε στην κρίση του κορονοϊού έπειτα από δέκα χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης. «Ελπίζω να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σχετικά γρήγορα μια προοπτική». Αν συμβεί αυτό, πολλές επιχειρήσεις θα θυμηθούν και πάλι τις παλιές τους επιτυχίες, τόνισε ο Τόμας Μπαράις.
Πηγή: ΑΠΕ
Σχετικά
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99