Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2021
Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι δεδομένης της παρούσας επιδημιολογικής κατάστασης και κατόπιν εισήγησης της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, τα θετικά τεστ αντιγόνου SARS-CoV-2 που διενεργούνται από τις κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας, θεωρούνται αληθώς θετικά και δεν χρήζουν επιβεβαίωσης με τη μοριακή μέθοδο (RT-PCR), λόγω της υψηλής θετικής προγνωστικής αξίας της ταχείας εξέτασης αντιγόνου (Antigen Rapid Test).
Παρομοίως, η ανάγκη μη-επαλήθευσης θετικών αποτελεσμάτων αντιγονικού τεστ επεκτείνεται με ισχύ από σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2021 και στα θετικά αποτελέσματα ιδιωτικών κλινικών εργαστηρίων που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που ακολουθεί. Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια αυτά χρησιμοποιούν τεστ αντιγόνου SARS-CoV-2 που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας και συνάδουν με τις συστάσεις του ECDC και του ΠΟΥ.
|
|
10. EVANGELISMOS PRIVATE HOSPITAL |
|
11. FRIXOS LAB |
|
12. GEORGALLIDES CLINICAL LABS LTD |
|
13. K.D.DIAGNOSTIC LAB- ΧΗΜΕΙΟΔΕΣΠΩΚΥΡΙΑΚΟΥ |
|
14. LIFECHECK LAB |
|
15. MEDI CHECK LAB IOULIA FETTA LTD |
|
16. MEDIFOS CENTER OF LABORATORY MEDICINE AND MOLECULAR DIAGNOSIS |
|
17. MEDIPALAS- ΕΛΕΝΗ ΠΑΛΑ |
|
18. MEDITERRANEAN HOSPITAL OF CYPRUS |
|
19. MPN UNILAB LTD |
|
20. NIPD GENETICS |
|
21. OLYMPIA PAVLIDOU LABORATORY |
|
22. P.Z AGAPIOU DIAGNOSTIKI LEMESOU |
|
23. PCLOIZOU LABS LTD |
|
24. PROGNOSIS, IOANNA KRENTOU MOUSKIDOU |
|
25. ROYAL ARTEMIS BIOMEDICAL LABORATORY |
|
26. STEPHANOS PAVLIDES LABORATORY |
|
27. SYNLAB CYPRUS |
|
28. ΑΝΤΡΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ – NEO GENESIS LAB |
|
29. ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ |
|
30. ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΟΥΡΗ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ |
|
31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ |
|
32. ΔΑΝΑ ΧΡ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΙΚΡ. ΕΡΓ ΛΤΔ |
|
33. ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ |
|
34. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ |
|
35. ΚΛΙΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ BIOCHECK |
|
36. ΚΛΙΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΥΝΙΣΤΕΡΗΣ |
|
37. ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΙΑ ΖΗΡΑ & ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΟΥ |
|
38. ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΣΕΝΤΖΙΔΗΣ ΛΤΔ |
|
39. ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΟ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΙΤΤΕΡ |
|
40. ΜΑΙΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (ΧΗΜΕΙΟ) ΛΤΔ |
|
41. ΜΑΡΙΑ ΝΕΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΟΥ |
|
42. ΝΙΚΟΣ Λ. ΠΑΠΑΛΟΙΖΟΥ |
|
43. ΞΕΝΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΤΔ |
|
44. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΤΔ |
|
45. ΠΡΟΚΟΠΗΣ Α. ΠΕΤΡΗ |
|
46. Φ.Ν.Κ.Φ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΛΤΔ |
|
47. ΧΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ |
|
48. ΧΑΡΗΣ Χ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ |
|
49. ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ (ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ) |
|
50. ΧΗΜΕΙΟ ΕΛΕΝΗ ΚΑΖΑΖΗ |
|
51. ΧΡΗΣΤΟΣ Γ.ΠΑΜΠΑΚΕΡΙΔΗΣ |
Άτομα με θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου η οποία δεν έχει διενεργηθεί από κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας ή από Ιδιωτικό Κλινικό Εργαστήριο που συμπεριλαμβάνεται στην πιο πάνω λίστα θα πρέπει να απευθύνονται στον Προσωπικό τους Ιατρό ενημερώνοντας τον, ώστε να προχωρήσει σε παραπομπή για μοριακή εξέταση μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
Σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι οι πολίτες με θετικό τεστ αντιγόνου θα πρέπει να απομονωθούν άμεσα και να ακολουθήσουν οδηγίες αυτοαπομόνωσης για επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19. Περεταίρω οδηγίες θα δοθούν από την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης κατόπιν κοινοποίησης σε αυτήν του θετικού αποτελέσματος από το κλινικό εργαστήριο.
Σε περιπτώσεις ατόμων με συμπτωματολογία ύποπτη για λοίμωξη από κορωνοϊό που έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου SARS-CoV-2, συστήνεται όπως επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό ώστε να αξιολογηθούν και να διευθετηθεί περαιτέρω διερεύνηση με τη μοριακή μέθοδο (RT-PCR).
Σε περιπτώσεις ατόμων χωρίς συμπτώματα και με αρνητικό τεστ αντιγόνου SARS-CoV-2, τονίζεται ότι δεν απαλλάσσονται από τον κίνδυνο εμφάνισης της λοίμωξης COVID-19 και θα πρέπει να συνεχίζουν την αυστηρή εφαρμογή των ατομικών μέτρων προστασίας και πρωτοκόλλων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το περί Λοιμοκαθάρσεως Διάταγμα Αρ. 2, ημερομηνίας 8 Ιανουαρίου 2021, έχει καθοριστεί ανώτατη τιμή για τη διενέργεια εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορωνοϊό COVID-19 τα €20.
Σχετικά
Κλειστοί δρόμοι σε ορεινά χωριά επ. Λεμεσού την ερχόμενη βδομάδα λόγω εργασιών
Λόγω εκτέλεσης δασοκομικών εργασιών
Άνοιξε ξανά ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία θέας του νησιού
Ο χώρος είναι πλέον ασφαλής, ανανεωμένος και έτοιμος να υποδεχτεί ξανά χιλιάδες επισκέπτες.
Ο ελληνικός προορισμός που μπήκε στους 26 καλύτερους του κόσμου για το 2026
Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller με τα καλύτερα ταξίδια της νέας χρονιάς
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου
Με σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έδωσε δυναμικό «παρών» στο 3rd Greece–Cyprus Summit | Strategic Horizons, μέσα από τη συμμετοχή του CEO, κ. Roni Aloni, στο πάνελ του Τουρισμού.
Με δυναμικό αποτύπωμα υγείας και ευεξίας ολοκληρώθηκε το 6ο Lidl Wellness Camp
Το διήμερο υγείας και ευεξίας της Lidl Κύπρου άφησε ένα δυναμικό αποτύπωμα στους πάνω από 300 συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση σε απλές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες συνήθειες για μία καλύτερη ζωή
Black Friday: Τι προσφορές περιμένουμε φέτος στα ταξίδια
Πτήσεις, διαμονές και εμπειρίες με έως -70%. Ο ταξιδιωτικός χάρτης των φετινών εκπτώσεων της Black Friday
Ryanair: Τι άλλαξε σε όλες τις πτήσεις
Τι ισχύει πλέον σε όλες τις πτήσεις της Ryanair από χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Η απόφαση που έχει προκαλέσει ανησυχίες
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026