Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021
Ο χειρισμός της πανδημίας κορωνοϊού από τη Βραζιλία έχει καταταχθεί ως η χειρότερη στον κόσμο, ενώ η Νέα Ζηλανδία ήταν στην κορυφή της τάξης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Αυστραλία.
Το Ινστιτούτο Lowy του Σύδνεϋ αξιολόγησε σχεδόν 100 χώρες στη βάση κριτηρίων συμπεριλαμβανομένων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, θανάτων και διαγνωστικών ελέγχων.
«Αυτοί οι δείκτες δείχνουν πόσο καλά οι χώρες έχουν διαχειριστεί την πανδημία», σύμφωνα με την έκθεση του ανεξάρτητου φορέα.
Εκτός από τη Νέα Ζηλανδία - η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό αποτρέψει τον ιό με το κλείσιμο των συνόρων, κρατώντας εκτός της χώρας και προχωρώντας νωρίς σε σκληρά lockdown - Βιετνάμ, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Κύπρος, Ρουάντα, Ισλανδία, Αυστραλία, Λετονία και Σρι Λάνκα- είναι οι χώρες που ανήκουν στις κορυφαίες 10 για τη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα.
Στη 98η θέση ήταν η Βραζιλία, ακολουθούμενη από το Μεξικό, την Κολομβία, το Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Βραζιλία κατέγραψε περισσότερους από 218.000 θανάτους.Η Κίνα - όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός - δεν συμπεριλήφθηκε στην κατάταξη λόγω του ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα στο κοινό.
Το Πεκίνο προσπάθησε επιθετικά να διαχειριστεί τις αντιλήψεις του κοινού σχετικά με τον χειρισμό της νόσου, καθώς προσπαθεί να δείξει ότι το αυταρχικό του σύστημα είναι προτιμότερο από τις δημοκρατίες, πολλές από τις οποίες έχουν αποτύχει άσχημα στην κρίση.
Το Ινστιτούτο Lowy είπε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής, ποιο δηλαδή πολιτικό σύστημα χειρίστηκε καλύτερα την πανδημία. «Ορισμένες χώρες έχουν καταφέρει να διαχειριστούν την πανδημία καλύτερα από άλλες - αλλά οι περισσότερες χώρες υπερέβησαν η μία την άλλη μόνο με βαθμό χαμηλής απόδοσης», ανέφερε η έκθεση.
Τα μικρότερα έθνη - με πληθυσμούς κάτω των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων - φαίνεται να έχουν κάποια πλεονεκτήματα.
«Σε γενικές γραμμές, χώρες με μικρότερους πληθυσμούς κοινωνίες έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας κρίσης, όπως μια πανδημία», ανέφερε η έκθεση.
Συνολικά, τα περιστατικά έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια παγκοσμίως και περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό από την έναρξη της επιδημίας τον Δεκέμβριο του 2019.
Πληροφορίες από International Business Time/AFP
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος
Netflix: Οι σειρές και ταινίες που έρχονται τον Φεβρουάριο του 2026
Όλα όσα αξίζουν μια θέση στη watchlist του μήνα
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας (Εικόνες)
Ένα πεντάστερο παραθαλάσσιο θέρετρο που θα βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Νάπας ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος τις πόρτες του