Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου «No Ifs, Ands, or Butts» της τρίτης σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, η Κάρι Μπράντσο κι η Μιράντα Κερ βρέθηκαν έξω από τον φούρνο Magnolia στην Νέας Υόρκης συζητώντας για το νέο ερωτικό σκίρτημα της Κάρι (κατά κόσμο Σάρα Τζέσικα Πάρκερ). Την συζήτησή τους συνόδευσε γευσιγνωστική εμπειρία με ροζ καπ κέικς από τον συγκεκριμένο φούρνο. Τα καπ κέικ αυτά δεν άργησαν να γίνουν ανάρπαστα.
Για να τιμήσει την συγκεκριμένη σειρά, λοιπόν, το Magnolia Bakery έδωσε στο συγκεκριμένο αρτο-δημιούργημα το όνομα «Κάρι Μπράντσο».
Και τώρα, με την ευκαιρία της αναβίωσης της τηλεοπτικής σειράς, το Magnolia Bakery μοιράστηκε τη συνταγή των περίφημων «Κάρι Μπράντσο καπ κέικ».
Για να κάνουμε 24 «Κάρι καπ κέικς» στο σπίτι θα χρειαστούμε:
3 κούπες αλεύρι
1 3/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κούπα πλήρες γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 στικς ανάλατου βουτύρου (θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 κούπες ζάχαρη σε κόκκους
1 3/4 κουταλάκια καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 ασπράδια αυγών
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Στην συνέχεια, σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ με ενδείξεις μέτρησης, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Γυρίζουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε αργά το ασπράδι αυγού λίγο κάθε φορά. Ας βεβαιωθούμε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί πριν προσθέσουμε περισσότερο. Σταματάμε το μίξερ, ξύνουμε απαλά προς τα κάτω τις πλευρές, το κάτω μέρος του μπολ και ανακατεύουμε ξανά.
Στη συνέχεια, γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού τρεις φορές, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε τα πάντα για περίπου 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε σε φόρμες μάφιν που έχουμε ελαφρά αλείψει με βούτυρο. Ψήνουμε τα κέικ για 20-22 λεπτά, έως ότου οι κορυφές αρχίσουν να εξέχουν και η οδοντογλυφίδα που βάλουμε σ′ αυτά βγει στεγνή.
Η κρέμα βουτύρου με άρωμα βανίλια του Magnolia απαιτεί μόνο μερικά συστατικά:
2 στικς ανάλατου βουτύρου (θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 κούπες ζάχαρη άχνη
3 - 4 κουτάλια σούπας πλήρες γάλα
χρωστική ουσία σε μορφή τζελ
διακοσμητική ζαχαρένια μαργαρίτα
Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για τρία έως τέσσερα λεπτά, έως ότου γίνει ελαφρύ και αφράτο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, χτυπάμε για ένα λεπτό και ξύνουμε ελαφρά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ για να πάει παντού. Με το μίξερ να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη, ένα φλιτζάνι κάθε φορά. Ξύνουμε ξανά απαλά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ. Όταν προσθέσουμε το τρίτο φλιτζάνι ζάχαρη, το μείγμα θα αρχίσει να πυκνώνει και να φαίνεται ξηρό. Προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας γάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη - προσθέτουμε περισσότερο γάλα εάν η κρέμα βουτύρου είναι πολύ σκληρή. Ας ξύσουμε απαλά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ να ανακατευθεί καλά.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας σε χαμηλή ταχύτητα για ένα έως δύο λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Ας προσθέσουμε μερικές σταγόνες του επιθυμητού χρωματισμού των τροφίμων - μία σταγόνα κάθε φορά - κι ας ανακατέψουμε καλά για να πάρει το σωστό χρώμα.
Τοποθετούμε το μείγμα με μια μικρή σπάτουλα πάνω από τα κέικ και ολοκληρώνουμε με την διακοσμητική μαργαρίτα.
ΠΗΓΗ: insider.com
Σχετικά
Ένας έρωτας… σε κουτί σοκολάτας
Και όχι όποιας κι όποιας σοκολάτας, αλλά premium σοκολάτας από το Yolanda’s Chocolatiers
Το νέο trend στο χώρο των γλυκών: Ένα ζαχαροπλαστείο με γλυκά-φρούτα που όλοι μιλούν γι’αυτό!
Εκεί όπου η γεύση συναντά την αισθητική
Η Χριστίνα Χριστοφή μάς προσκαλεί για ένα τελευταίο Mazema στο Comfy
Μιλήσαμε με τη σεφ και μάθαμε τι (νέο) ετοιμάζει
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για πουρέκια με κιμά
Ετοίμασε τα κι εσύ, ακολουθώντας τις οδηγίες της εθνικής μας τηλεμαγείρισσας
Αναρόκρεμα και τα γλυκά της Τσικνοπέμπτης σε 12 ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Δοκίμασε το κυπριακό γλυκό για το κλείσιμο της ημέρας
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα σε ένα αυθεντικό ταβερνάκι by-the-sea
Παράδοση, grill και θάλασσα στο ίδιο τραπέζι
15 ζαχαροπλαστεία για τα πιο γλυκά «σ’ αγαπώ» του Αγίου Βαλεντίνου
Σοκολάτα, καρδιές και δημιουργίες που μιλούν στη γεύση και στο συναίσθημα
Sweet Romance στο Columbia Confectionery
Από 9 έως 15 Φεβρουαρίου, η συλλογή είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στα καταστήματα σε Λεμεσό και Πάφο
40+ μαγαζιά για τα λαχταριστά πουρέκια της Τσικνοπέμπτης σε όλη την Κύπρο
Το λατρεμένο μας έδεσμα θα έχει την τιμητική του
Τα 20 σουβλατζίδικα της Λεμεσού που ξέρουν το σουβλάκι καλύτερα
Πού να φας το καλύτερο σουβλάκι στη Λεμεσό
Ένα τραπέζι για δύο: 14 εστιατόρια ξενοδοχείων για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο
Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι
3 ξεχωριστοί τρόποι να γιορτάσεις την Ημέρα του Έρωτα
Τρεις προτάσεις με ξεχωριστό χαρακτήρα, αλλά κοινή φιλοσοφία: ποιότητα, προσεγμένη κουζίνα και εμπειρίες που μένουν στη μνήμη