Μουσική

Αυτό είναι το τραγούδι του Γιάννη Κότσιρα που ακούνε όλοι

Ας κοιτάξουμε, λοιπόν, ακόμα λίγο «γύρω» μας

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021

Τον Οκτώβριο του 2020, ήχησε για πρώτη φορά στα αφτιά μας το τραγούδι του Γιάννη Κότσιρα «Κοίτα Γύρω».  Το μουσικό του άλμπουμ, το οποίο επίσης έχει το συγκεκριμένο τίτλο, περιέχει κι’ άλλα ξεχωριστά τραγούδια με ιδιαίτερους στίχους που μας κάνει ακόμα πιο πολύ να θέλουμε ν’ ακούσουμε.

Στο τραγούδι «Κοίτα Γύρω», συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Θοδωρής Μαυρογιώργης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Απόστολος Ρίζος, ο Κόμης Χ, και η Παιδική Χορωδία ConAnima σε μουσική του Χριστόφορου Γερμενή.

Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που «τραβάει» το αφτί του ακροατή και θέλει ν’ ακούσει κι’ άλλο.  Είναι οι ξεχωριστές φωνές;  Είναι οι στίχοι;  Είναι η «μαγεία» που βγάζουν και οι καλλιτέχνες;

Αυτό όμως που διαπιστώνουμε είναι ότι λίγο ή πολύ οι στίχοι μας επηρεάζουν και μας κάνουν να αλλάζουμε τη σκέψη μας για κάποια συγκεκριμένα πράγματα, που θεωρητικά, ίσως επηρέασαν και λίγοι οι δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε.

Μιλάει, μεταξύ άλλων, για τον «κόσμο που μίκρυνε», για τα «μάτια που αγρίεψαν», για τα «γέλια τα ειρωνικά», για «τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε», για τις «αρρώστιες που τρόμο κερνάνε» και για τις «οθόνες που μας πήραν τη μιλιά».

Αλήθεια, ενόψει πανδημίας, δεν ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό αυτό το τραγούδι στις ζωές μας;  Ας γίνει αυτό το τραγούδι, ένα ακόμα έναυσμα για να δούμε λίγο τη ζωή με διαφορετικό μάτι, καλό θα ήταν.  Αν πραγματικά γίνεται αυτό (αφού το ακούνε πολλοί αυτές τις μέρες), σημαίνει ότι κάτι καταλάβαμε και ότι αυτή είναι, έστω και η αρχή για ελπίσουμε και να ονειρευτούμε τις καλύτερες μέρες.

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close