Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021
Τα ταξίδια τα λατρεύουμε όλοι μας λίγο ή πολύ και η αλήθεια είναι πως τα περιμένουμε με ανυπομονησία. Κάποιοι, εκεί έξω, φρόντισαν για μας να βρουν στοιχεία και να «προβλέψουν» τα δεδομένα, όταν με το καλό περάσει αυτή η «θύελλα» της πανδημίας.
Θα είναι όντως τα ταξίδια αυτού του χρόνου διαφορετικά; Τι λένε οι ειδικοί και συγκεκριμένα η ερεύνα του Hotels.com;
Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριου του 2020, σε τουλάχιστον χίλιους αμερικανούς πολίτες, ύστερα από μια χρονιά γεμάτη ακυρώσεις και αδράνεια. Αυτό χαρακτηρίζει κυρίως την συγκεκριμένη έρευνα που ακούει στο όνομα «Hotels.com: The 2021 Upgrade» αποκαλύπτει ότι ο αυθορμητισμός στο ταξίδι φαίνεται πως θα είναι η νέα τάση για το 2021.
Εξάλλου, αυτό φαίνεται από το 89% των αμερικανών ταξιδιωτών, οι οποίοι εμφανίζονται πιο αυθόρμητοι από ποτέ. Να σημειωθεί ότι το 29% δήλωσε έτοιμο να τα παρατήσει όλα και να φύγει διακοπές την ίδια μέρα, αν υπήρχε η δυνατότητα.
Την ίδια ώρα, το 28% λέει «ναι» στα ταξίδια τελευταίας στιγμής, φανερώνοντας τον αυθορμητισμό που επιβάλει η εποχή και το 26% δηλώνει ότι θα έκανε ένα μακρινό ταξίδι για μερικές ημέρες ή ένα ταξίδι χωρίς καθόλου σχεδιασμό. Ακόμη, ένα 17% εμφανίζεται έτοιμο να ζήσει στην πολυτέλεια, κλείνοντας 5στερα ξενοδοχεία για τις αποδράσεις του 2021.
Από την άλλη, φάνηκε επίσης, ότι το 32% των συμμετεχόντων αναφέρεται στο 2020 ως «η χαμένη χρονιά» και το 35% αναφέρει ότι θα παρατήσει τα πάντα για να κάνει διακοπές αν έχει τη δυνατότητα μέσα στο 2021.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στροφή προς την πολυτέλεια και την ανάγκη να «κακομάθουμε» τον εαυτό μας λίγο περισσότερο θα είναι πιο έντονη φέτος, με το 26% να αναφέρει ότι θα έκλεινε καλύτερο δωμάτιο και το 24% να λέει «ναι» σε αναβάθμιση δωματίου αν του προσφερθεί κατά την κράτηση.
Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι οι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να «αδράξουν τη μέρα» όπως αναφέρει και ο Josh Belkin, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου brand Hotels.com. Ο ίδιος αναφέρει ότι το καλοκαίρι που πέρασε, όταν χαλάρωσαν τα μέτρα, περισσότερες από τις μισές κρατήσεις έγιναν 3 ή λιγότερες ημέρες από το ταξίδι, σε αντίθεση με το 40% που ίσχυε για το 2019. Αυτό φανερώνει ότι οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να ασπαστούν τον αυθορμητισμό, προκειμένου να ταξιδέψουν.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, το ¼ των ερωτηθέντων αναφέρει ότι αυτό που του λείπει περισσότερο είναι να μπορεί να μείνει σε ένα καλό ξενοδοχείο, αναζητώντας ηρεμία (30%), μπουφέ πρωινού (23%), εστιατόρια και μπαρ του ξενοδοχείου (29%), δωμάτια με θέα (26%), room service (18%), spa (17%) και φυσικά το άνετο κρεβάτι του ξενοδοχείου (18%).
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι περίπου 1 στους 5 είναι διατεθειμένος να κάνει μια αυθόρμητη κράτηση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για το Σαββατοκύριακο (24%) ή να εκμεταλλευτεί μια προσφορά σε κάποιο τοπικό ξενοδοχείο μέσα στη βδομάδα (23%).
Μεταξύ άλλων, το 32% των ταξιδιωτών θέλει να είναι χαλαρό, παίρνοντας αυθόρμητες αποφάσεις χωρίς σχεδιασμό και λέγοντας «ναι» σε νέες εμπειρίες (24%).
Η συγκεκριμένα έρευνα, δημιουργεί και σε μας εικόνες και μας κρατά σε «αγωνία» για το αν θα βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα των χωρών και αν εν τέλει μας δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψουμε, μέχρι και στην άλλη άκρη της γης!
Προς το παρόν, υπομονή!
Πληροφορίες: clickatlife.gr
Σχετικά
Οι πιο καθαρές και οι πιο βρώμικες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τους τουρίστες
Έρευνα της εταιρείας αποθήκευσης αποσκευών Radical Storage ανέδειξε τις πιο καθαρές και πιο βρώμικες πόλεις του κόσμου σύμφωνα με τους τουρίστες
Ο Gabriele Rizzi φέρνει το «Μαγεμένο Δάσος» την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Parklane
Μη χάσετε τη μοναδική αυτή Πρωτοχρονιά μια λαμπερή, συναρπαστική και αληθινά αξέχαστη βραδιά στο Parklane
Ο κυπριακός δήμος που μπήκε στις «Πόλεις που μαθαίνουν» της UNESCO
Πρόκειται για την πρώτη εγγραφή της χώρας μας στο UNESCO Global Network of Learning Cities, το οποίο σήμερα αριθμεί 425 πόλεις από 91 κράτη μέλη του Οργανισμού.
Time Out: Οι ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να κάνεις Πρωτοχρονιά
Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να την ζήσετε σε κάποια μαγική πόλη του εξωτερικού
Be The Light – Kindness Edition: Μια βραδιά φωτός και ένταξης στη Λεμεσό
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια ισχυρή έκφραση ενότητας, συμπόνιας και υποστήριξης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες σε όλη την Κύπρο
Ο Στρόβολος αλλάζει: Ξεκινά η ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα Στροβόλου
Πότε ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο, εντυπωσιακό boutique hotel της Λευκωσίας
Το ιστορικό κτήριο που μεταμορφώνεται σε πολυτελείς σουίτες!
Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που αναζητήθηκαν περισσότερο στη Google το 2025
Σε μια χρονιά όπου τα ταξίδια επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο, οι αναζητήσεις στη Google λειτούργησαν σαν «ψηφιακή πυξίδα» των ονείρων μας.
Στην Κύπρο ο Byron - Καταιγίδες και ενδεχόμενο χιονόπτωσης το Σαββατοκύριακο
Αναλυτικά η πρόγνωση
Σ' αυτόν τον δήμο η στάθμευση θα είναι δωρεάν τις γιορτές
Από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026
Αλλαγές στην οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια - Τι αλλάζει για τους καταναλωτές
Oι αλλαγές που συζητούνται αφορούν αποκλειστικά τα οργανωμένα ταξίδια και δεν σχετίζονται με τον υπό αναθεώρηση Κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών σε πτήσεις