Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2021
Εκτεταμένη διαταραχή θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι την Τρίτη, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται στη συνέχεια.
Σήμερα, αρχικά, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και από αργά το απόγευμα κι έπειτα, αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα δυνατό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια και κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να επικρατεί παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Από τα μεσάνυκτα και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων, αρχικά από τα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά, θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά και νότια παράλια, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν γενικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης, στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Τρίτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα και τοπικά στα ορεινά παροδική χιονόπτωση.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος, ωστόσο θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 2 εκατοστά.
Σχετικά
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου
Με σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έδωσε δυναμικό «παρών» στο 3rd Greece–Cyprus Summit | Strategic Horizons, μέσα από τη συμμετοχή του CEO, κ. Roni Aloni, στο πάνελ του Τουρισμού.
Με δυναμικό αποτύπωμα υγείας και ευεξίας ολοκληρώθηκε το 6ο Lidl Wellness Camp
Το διήμερο υγείας και ευεξίας της Lidl Κύπρου άφησε ένα δυναμικό αποτύπωμα στους πάνω από 300 συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση σε απλές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες συνήθειες για μία καλύτερη ζωή
Black Friday: Τι προσφορές περιμένουμε φέτος στα ταξίδια
Πτήσεις, διαμονές και εμπειρίες με έως -70%. Ο ταξιδιωτικός χάρτης των φετινών εκπτώσεων της Black Friday
Ryanair: Τι άλλαξε σε όλες τις πτήσεις
Τι ισχύει πλέον σε όλες τις πτήσεις της Ryanair από χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Η απόφαση που έχει προκαλέσει ανησυχίες
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Λευκωσία - Βίντεο από τις έντονες βροχοπτώσεις
Έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφονται στη Λευκωσία την Τετάρτη (12/11).