Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2021
Ο καιρός θα βελτιωθεί σιγά-σιγά σήμερα παρά τη συννεφιά που θα παρατηρείται, αν και παροδική θα είναι η βελτίωση και αύριο βράδυ προβλέπεται να επηρεάσει την Κύπρο άλλο σύστημα, σύμφωνα με δηλώσεις μετεωρολόγων στο ΚΥΠΕ.
Διαβάστε ακόμη: Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και χιονόπτωση
Όπως δήλωσαν, φαίνεται ότι ο κύριος όγκος των φαινομένων που είχαν επικρατήσει χθες και σήμερα το πρωί αρχίζει να εξασθενεί κοντά στο μεσημέρι και μετά.
Σημείωσαν ότι σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, αύριο θα είναι περίπου η ίδια μέγιστη θερμοκρασία, ωστόσο τις επόμενες μέρες, από την Τρίτη και μετά, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας και θα κυμανθεί πιο κάτω από τα κανονικά επίπεδα τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.
Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφεραν ότι στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση και σε κάποιες περιοχές πιθανώς να υπάρχει χιονόπτωση αυτές τις ώρες, σημειώνοντας ότι χιόνι υπάρχει σε κάποιες περιοχές του Τροόδους.
«Θα παραμείνει ως έχει το σκηνικό. Θα βελτιωθεί παροδικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ηλιόλουστο καιρό. Απλά όσον αφορά τα φαινόμενα θα κοπάσουν για λίγο και αύριο βράδυ φαίνεται ότι θα έχουμε άλλο σύστημα, το οποίο θα μας επηρεάσει, αλλά ακόμα μελετούμε τα στοιχεία», συμπλήρωσαν.
Στο μεταξύ, το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, εξέδωσε τις πρωινές ώρες σήμερα κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11 πμ.
Σύμφωνα με το Τμήμα, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι πιθανό να επηρεάσουν την περιοχή, ενώ η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.
Σχετικά

Ανάσα από τα 40αρια την Κυριακή - Έρχεται νέα πτώση της θερμοκρασίας
Σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια.

Αλλάζει το TikTok επί ευρωπαϊκού εδάφους - Δείτε αναλυτικά
Έτοιμο να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους στο Λονδίνο εμφανίζεται το TikTok, σε μια περίεργη συγκυρία.

Σε κλοιό καύσωνα ξανά η Κύπρος – Στους 42 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το Μαύρο Φεγγάρι του Αυγούστου - Πότε θα είναι «ορατό»
Tη νύχτα της 23ης Αυγούστου ο ουρανός θα είναι σκοτεινός χωρίς τη λάμψη της σελήνης

Καμίνι και αύριο η Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση - Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η Καπέλα Σιξτίνα κλείνει για την αιωνιότητα
Το Βατικανό ανακοινώνει για το 2026 μια εξαιρετικά ευαίσθητη επέμβαση την Καπέλα Σιξτίνα, το εμβληματικό φρέσκο του Μιχαήλ Άγγελου, με στόχο τη διατήρησή του για τις επόμενες γενιές

Τα 16 καλύτερα Christmas Markets για να επισκεφτείς φέτος τα Χριστούγεννα
Μάθε πότε ανοίγουν, πόσο διαρκούν και τι περιλαμβάνουν 16 μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Η θεία Ανδρούλα: Το κορίτσι που δεν ενηλικιώθηκε ποτέ
Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το πρωί της 22ης Αυγούστου 1974 από Τούρκους στρατιώτες σε περίοδο εκεχειρίας

Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση- Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η χώρα – έκπληξη που ανακηρύχθηκε ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι
Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο διαδικτυακός πράκτορας κρατήσεων Thomas Cook, αυτοί είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις πόλεων

Ανοικτές 6 ημέρες την εβδομάδα οι εκκλησίες-μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ
H ανακοίνωση απο το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Έρχεται η Intervision 2025: Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στη «ρωσική Eurovision»
Είκοσι μία χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην Intervision 2025.