Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020
Αναρωτήθηκες ποτέ πώς μπορείς να μειώσεις τα έξοδα του μήνα; Αν αυτό το διάστημα νιώθεις ότι «δε βγαίνεις» πάρε αμέσως μολύβι και χαρτί. Θέσε προτεραιότητες, «κλείσε» ανοικτούς λογαριασμούς και ξεκίνα την εξοικονόμηση χρημάτων. Όλο και κάτι μπορείς να αποθηκεύσεις για το μέλλον.
«Όχι» σε αχρείαστα τηλεφωνήματα
Όταν κάτι σπάσει στο σπίτι σου ή δε λειτουργεί πια, δε χρειάζεται να καλείς πάντα τον τεχνικό. Εάν φυσικά πρόκειται για σοβαρές επισκευές και επιβάλλεται το τηλεφώνημα, τότε εντάξει κάλεσέ τον.
Κάλλιστα μπορείς να φτιάξεις κάτι μόνος σου, χωρίς έξοδα και φυσικά σπατάλη χρόνου. Όλα είναι θέμα οργάνωσης, καλής προετοιμασίας και απλής λογικής. Για παράδειγμα, αν συνήθιζες να καλείς κάθε τρεις και λίγο τον ηλεκτρολόγο για ν’ αλλάξει τις λάμπες του σπιτιού, από σήμερα μπορείς να το κάνεις μόνος σου.
Διάβασε, ψάξε, ερεύνησε και όταν είσαι σίγουρος κάνε την αλλαγή που θες. Αυτό εννοείται και σε άλλες απλές τεχνικές εργασίες που γίνονται αυτοτελώς.
Μην επηρεάζεσαι από χίλιες δυο διαφημίσεις
Σκέφτεσαι ακόμα πώς μπορείς να μειώσεις τα έξοδα του μήνα σου; Εκτός από τα αχρείαστα τηλεφωνήματα σημαντικό ρόλο στη μείωση των εξόδων σου θα έχει και η αποφυγή αχρείαστων αγορών. Αυτές οι αγορές μπορεί να γίνονται είτε διαδικτυακά είτε όχι.
Αυτό όμως που πολλές φορές κάνουμε όλοι μας και επηρεαζόμαστε είναι να «κυνηγάμε» τις διαφημίσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Όλο και κάτι τοις θα μας αρέσει και θα το αποθηκεύσουμε στο κινητό. Όλο και κάτι θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα παραγγείλουμε.
Δεν είναι κακό να γίνεται αυτό, αλλά είναι καλό να γίνεται με μέτρο. Αν κάθε βδομάδα αγοράζεις «φθηνά» πράγματα από το διαδίκτυο στο τέλος του μήνα πάλι θα μείνεις χωρίς χρήματα στην τσέπη.
Πριν πας για ψώνια, έχει τη λίστα σου
Ένα ακόμα έξυπνο τρικ για να μην ξοδεύεις πολλά χρήματα το μήνα είναι να αγοράζεις μόνο τα απαραίτητα και τα χρήσιμα. Πριν πας για ψώνια, για παράδειγμα, φρόντισε να έχεις τη λίστα με αυτά που επιθυμείς.
Αν δεν το κάνεις αυτό, θα μπαίνεις σε πειρασμούς, φορτώνοντας εν τέλει το καροτσάκι, με χίλια δυο αγαθά.
«Όχι» στα έτοιμα φαγητά
Στη δουλειά ή στις εξωτερικές υποχρεώσεις σου, φρόντισε να φτιάχνεις νωρίτερα στο σπίτι σνακ. Μια μέρα, για παράδειγμα, μπορεί ν’ αργήσεις να σχολάσεις. Δε χρειάζεται να περάσεις από το φούρνο ή από το σουβλατζίδικο.
Βάλε από το πρωί, ένα τοστ, φρούτα ακόμα και μικρά τσιμπήματα και έχε τα δίπλα σου για κάνε ενδεχόμενο.
Μην πεις «ναι» στα είδη μιας χρήσης
Αυτό που μπορείς να κάνεις που θα σε ωφελήσει και εσένα αλλά και το περιβάλλον, είναι να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τα πλαστικά είδη μιας χρήσης. Πιθανόν να θεωρείς ότι αυτά τα είδη είναι πιο οικονομικά και πιο εύκολα στη χρήση, εντούτοις συμβαίνει το αντίθετο.
Όσα πιο πολλά αγοράζεις, τόσα πιο πολλά χρήματα ξοδεύεις. Για παράδειγμα, προτίμησε να βρεις εναλλακτικές λύσεις για το σερβίρισμα. Ακόμα, στην καθημερινότητά σου, μην χρησιμοποιείς πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης.
Χρησιμοποίησε τα κανονικά ποτήρια, έστω κι αν χρειάζεται να τα πλένεις. Κάνε την αρχή σήμερα, κάνοντας ένα-ένα βήμα. Και θα δεις ότι στο τέλος του μήνα θα’ χεις στην τσέπη σου χρήματα!
Σχετικά
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου
Με σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έδωσε δυναμικό «παρών» στο 3rd Greece–Cyprus Summit | Strategic Horizons, μέσα από τη συμμετοχή του CEO, κ. Roni Aloni, στο πάνελ του Τουρισμού.
Με δυναμικό αποτύπωμα υγείας και ευεξίας ολοκληρώθηκε το 6ο Lidl Wellness Camp
Το διήμερο υγείας και ευεξίας της Lidl Κύπρου άφησε ένα δυναμικό αποτύπωμα στους πάνω από 300 συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση σε απλές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες συνήθειες για μία καλύτερη ζωή
Black Friday: Τι προσφορές περιμένουμε φέτος στα ταξίδια
Πτήσεις, διαμονές και εμπειρίες με έως -70%. Ο ταξιδιωτικός χάρτης των φετινών εκπτώσεων της Black Friday
Ryanair: Τι άλλαξε σε όλες τις πτήσεις
Τι ισχύει πλέον σε όλες τις πτήσεις της Ryanair από χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Η απόφαση που έχει προκαλέσει ανησυχίες
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Λευκωσία - Βίντεο από τις έντονες βροχοπτώσεις
Έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφονται στη Λευκωσία την Τετάρτη (12/11).