Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας, ο οποίος μίλησε για το Αστέρι της Βηθλεέμ, το οποίο θα ανατέλλει ξανά μετά από 400 περίπου χρόνια, εξηγώντας ότι θα είναι ορατό από τις 4:30-6:30 το απόγευμα στο δυτικό ουρανό χαμηλά στον ορίζοντα, ενώ όσοι είναι προσανατολισμένοι με τον Πενταδάκτυλο θα το δουν στα αριστερά του.
Αρχικά ανέφερε ότι η μέρα είναι πλούσια σε αστρονομικά θέματα, καθώς σήμερα αρχίζει το χειμερινό ηλιοστάσιο, με το μεγαλύτερο βράδυ και τη μικρότερη μέρα. Συμπλήρωσε ότι το απόγευμα θα ανατέλλει και το Αστέρι της Βηθλεέμ.
Εξήγησε ότι θα γίνει μια συνοδεία του πλανήτη Δία και του Κρόνου, ενώ την τελευταία φορά σου συνέβη ήταν πριν από 400 χρόνια. «Το 7 π.Χ υπήρξε σύνοδος πλανητών Δία και Κρόνου και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο είχαν συναντηθεί τρεις φορές στον ουρανό». Συμπλήρωσε ότι το 6 π.Χ είχε προστεθεί και ο Άρης.
Τέλος, είπε ότι σύμφωνα με τις γραφές, έπρεπε το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης να διαδοθεί και ο Μέγας Βασίλειος και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λένε ότι στους βοσκούς εμφανίστηκε με απλότητα ο Άγγελος, αλλά στους μάγους έστειλε τα άστρα για να πάνε στο Αστέρι της Βηθλεέμ. «Το 2080 θα ξανά υπάρξει σύνοδος Δία και Κρόνου».
Δείτε το βίντεο:
Σχετικά
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος
Netflix: Οι σειρές και ταινίες που έρχονται τον Φεβρουάριο του 2026
Όλα όσα αξίζουν μια θέση στη watchlist του μήνα
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας (Εικόνες)
Ένα πεντάστερο παραθαλάσσιο θέρετρο που θα βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Νάπας ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος τις πόρτες του
3 ανοιξιάτικα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους επόμενους μήνες
Mε πολιτιστικές και φυσιολατρικές αφορμές που θα κάνουν το ταξίδι ομορφότερο
Στο Top 5 των τουριστικών προορισμών η Αθήνα
Υψηλότερη πληρότητα από κορυφαίες πόλεις στην Ευρώπη κατέγραψε η Αθήνα το 2025 με βάση στοιχεία έρευνας από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών
50 Χρόνια ΣΗΜΕΡΙΝΗ – Μισός Αιώνας Αξιόπιστης Ενημέρωσης στην Κύπρο
Η επέτειος των 50 χρόνων δεν αποτελεί μόνο αφορμή για αναδρομή, αλλά και δέσμευση για το μέλλον
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε θα πάμε τα ρολόγια πάλι μπροστά
Παρά τη μακρά συζήτηση στην Ευρώπη για το αν πρέπει να σταματήσει, η αλλαγή ώρας συνεχίζει να εφαρμόζεται
Οι τουρίστες θα πληρώνουν από σήμερα εισιτήριο 2 ευρώ για να βλέπουν από κοντά την «Φοντάνα Ντι Τρέβι»
Το εισιτήριο, σύμφωνα με απόφαση του δήμου της Ρώμης, ισχύει για ξένους και ντόπιους επισκέπτες