Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2020
Με βάση τα καινούρια μέτρα όπως δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, η Θεατρική Ομάδα Persona ανακοινώνει ότι οι ημερομηνίες καθώς και η ώρα έναρξης των παραστάσεων αναθεωρούνται.
Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο του Ρίτσιαρντ Καλινόσκι «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Το έργο, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, πραγματεύεται τη ζωή ενός νεαρού ζευγαριού από την ιστορική Αρμενία που μετανάστευσε στην Αμερική έπειτα από τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Η πρεμιέρα έχει επαναπρογραμματιστεί για το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Wherehaus 612 στη Λευκωσία.

Το θέμα των μεταναστών ή ακριβέστερα των προσφύγων, των ανθρώπων που βίαια παρά τη θέλησή τους εξαναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους κατεστραμμένες πατρίδες χωρίς ελπίδα επιστροφής, δεν αφορά μόνο τους Αρμένιους του 1915. Η βίαιη εκρίζωση και η άτακτη φυγή αμάχων αποτελεί δυστυχώς ένα τραγικά επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο στις μέρες μας με τις αιματηρές εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή, έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Η ιστορία του Αράμ και της Σέτας, διαχρονική κι επαναλαμβανόμενη, μιλά κατ’ ευθείαν στις καρδιές μας για την αγωνία αυτών των ανθρώπων να συνεχίσουν την ιστορία των προγόνων τους, διεκδικώντας να ζήσουν σ’ έναν ξένο τόπο. Κι αν ακόμα στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα ονειρεύτηκε κανείς, αρκεί να αδράξει την ευκαιρία που του δίνεται για να σώσει έστω μια άλλη ζωή, ρίχνοντας λίγο βάλσαμο στο ανεπούλωτο τραύμα που αφήνει πίσω της η απώλεια του ανήκειν.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Δημήτρης Τάρλοου, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Σόσε Εσκιτζιάν, τη μουσική και το ηχοτοπίο ο Νεκτάριος Ροδοσθένους και τον σχεδιασμό φωτισμού η Καρολίνα Σπύρου. Βοηθός σκηνοθέτη η Ελένη Αναστασίου και Βοηθός σκηνογράφου η Άννη Βασιλείου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Θανάσης Γεωργίου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Άγγελος Χατζημιχαήλ.
Οι παραστάσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου των Αρμενίων στην Κύπρο κ. Χορέν Τογραματζιάν και είναι υπό την Υψηλή Προστασία του Εκπροσώπου των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
Σκηνικά – Κοστούμια: Σόσε Εσκιτζιάν
Μουσική/Ηχοτοπίο: Νεκτάριος Ροδοσθένους
Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Αναστασίου
Βοηθός Σκηνογράφου: Άννη Βασιλείου
ΗΘΟΠΟΙΟΙ (ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ):
Μανώλης Μιχαηλίδης
Θανάσης Γεωργίου
Παναγιώτα Παπαγεωργίου
Άγγελος Χατζημιχαήλ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ:
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 στις 6:00 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2021
Περιορισμένος αριθμός θέσεων και παραστάσεων
Ανάλογα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σε σχέση με αναθεώρηση των μέτρων στις 14 Δεκεμβρίου, η ώρα έναρξης των παραστάσεων θα διαφοροποιηθεί και θα ανακοινωθεί.
ΧΩΡΟΣ:
Wherehaus 612 (Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα – Λευκωσία)
Οι παραστάσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου των Αρμενίων στην Κύπρο κ. Χορέν Τογραματζιάν και είναι υπό την Υψηλή Προστασία του Εκπροσώπου των Αρμενίων στην Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Courier
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 70000138
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΣΕ ΞΕΝΟ ΤΟΠΟ»
Παράλληλα με την παράσταση, στο φουαγιέ του θεάτρου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα λειτουργήσει το Αφιέρωμα «Σε Ξένο Τόπο» με επίκεντρο την ιστορία των Αρμενίων, τις σφαγές, τους διωγμούς, τον ξεριζωμό και τον αγώνα για ζωή σε μια νέα γη, μέσα από αφηγήσεις, προσωπικές ιστορίες και ηχητικά ντοκουμέντα των απογόνων των οικογενειών που κατέληξαν στην Κύπρο από την πορεία που ακολούθησαν μετά τη γενοκτονία, καθώς και μέσα από αντικείμενα, πολύτιμα κειμήλια και οικογενειακές φωτογραφίες που κατάφεραν να φέρουν μαζί τους.
Το αφιέρωμα θα λειτουργεί για το κοινό καθ’ όλη την περίοδο των παραστάσεων τις μέρες των παραστάσεων, από τις 15.30 μέχρι τις 17.00. Επιπρόσθετα, σε περιπτώσεις οργανωμένων συνόλων, μπορεί να διευθετηθεί ειδική μέρα και ώρα επίσκεψης κατόπιν συνεννόησης και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας και προστασίας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.
Facebook
Θεατρική Ομάδα Persona
@personatheater
-
Wherehaus 612
05 Δεκεμβρίου - 06 Δεκεμβρίου 2020
Σχετικά
Το συγκλονιστικό θεατρικό έργο «Το Γάλα» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη συνεχίζεται για μόλις λίγες μέρες ακόμη στο Θέατρο Δέντρο
Το «Panaginip» είναι μια βραδιά δύο μονόπρακτων μπαλέτων από το Ballet Philippines, που αξίζει να δεις
Το «Panaginip» στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του Ballet Philippines 2026
Το νέο ψυχολογικό Θρίλερ Easterman της w(in) the margins έρχεται να ταράξει τα νερά
Εμπνευσμένο από ένα σενάριο του A. Horowitz
Ο Γουίλεμ Νταφόε γράφει το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, επέλεξε φέτος τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Αμερικανό ηθοποιό Willem Dafoe (Γουίλεμ Νταφόε), για τη συγγραφή του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2026.
Barcelona Flamenco Ballet: Το φημισμένο χορευτικό συγκρότημα από την Ισπανία φέρνει την «Κάρμεν» στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η τολμηρή ερμηνεία της «Κάρμεν» από το Μπαλέτο Φλαμένκο της Βαρκελώνης
«Το Βουνί»: Θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Λουΐζας Παπαλοΐζου
Με επίκεντρο ένα βουνό σε μια ακριτική περιοχή της Κύπρου
Δωδέκατη νύχτα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Η διασκευή του Owen Horsley παντρεύει τη θλίψη και τη χαρά σε μια κωμική και αλλόκοτη δημιουργία
«Οι 12 ένορκοι»: Η μακροβιότερη θεατρική παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο
Ένα θεατρικό έργο που τα τελευταία 11 χρόνια έχει sold out παραστάσεις
Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ ζωντανεύει επί σκηνής
Μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας
«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»: Ένα έργο με την μορφή μητέρας του Διονύσιου Σολωμού από το Θέατρο Λέξη
Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη