Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2020
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, που τίθεται σε ισχύ από τις 5:00 το πρωί του Σαββάτου (28/11) μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Ryanair: Τι άλλαξε σε όλες τις πτήσεις
Τι ισχύει πλέον σε όλες τις πτήσεις της Ryanair από χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Η απόφαση που έχει προκαλέσει ανησυχίες
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Λευκωσία - Βίντεο από τις έντονες βροχοπτώσεις
Έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφονται στη Λευκωσία την Τετάρτη (12/11).
Επίσημη ανακοίνωση για τον σεισμό που ταρακούνησε την Κύπρο
Τι αναφέρει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης
Η Aegean ανακοίνωσε γιορτινά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη με έκπτωση έως 30%!
Ταξιδέψτε στη Θεσσαλονίκη αυτή τη γιορτινή περίοδο και ανακαλύψτε μια πόλη γεμάτη ζωή, ζεστασιά και γιορτινή ατμόσφαιρα
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού