Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2020
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί με Διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό σήμερα στις 20.30μμ, για το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, αμέσως μετά το Διάγγλεμα του Προέδρου, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις, αναφορικά με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την απογευματινή του συνεδρία.
Η χώρα οδεύει προς νέα μέτρα. Οι τριψήφιοι αριθμοί λοιμώξεων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα και η έξαρση που παρατηρείται σε περιοχές του νησιού δεν δίνουν άλλα περιθώρια στην κυβέρνηση.
Τα επικρατέστερα σενάρια για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι τα μέτρα που ισχύουν για Λεμεσό και Πάφο να επιβληθούν σε παγκύπρια βάση.
Με αφορμή την αποψινή ανακοίνωση επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Δρ Τσιούτης μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως είναι προφανής η ανάγκη για εφαρμογή επιπλέον μέτρων τόσο στις πιο πληγείσες περιοχές, όσο και στην υπόλοιπη χώρα που θα αναχαιτίσουν την μετάδοση του ιού, λόγω της επιδείνωσης που υπάρχει στους επιδημιολογικούς δείκτες και του πολύ υψηλού φορτίου ενεργών περιστατικών στην Κύπρο, το οποίο έχει οδηγήσει και σε διασπορά στην κοινότητα και σε δυσχέρεια της αποτελεσματικής διαδικασίας ιχνηλάτισης και έγκαιρου εργαστηριακού ελέγχου και φαίνεται ότι αρχίζει να επιδεινώνει και τους νοσοκομειακούς δείκτες.
Παράλληλα, συνέχισε, υπάρχει ανάγκη προστασίας αυτών που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, όπως είναι οι ηλικιωμένοι. Επίσης για τα άτομα με χρόνια νοσήματα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και διάφορες πρακτικές στους εργασιακούς χώρους ώστε να προστατευτούν.
«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι την ανάγκη για δική μας προσαρμογή στην καθημερινότητα που πάνω από όλα περιλαμβάνει την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, την μείωση όσο το δυνατόν των επαφών, την προστασία της υγείας του εαυτού μας και του περίγυρου μας και την καλή συνεργασία μεταξύ όλων για την διατήρηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των συμπολιτών μας, της Πολιτείας και τους ειδικούς γιατί ο τελικός στόχος μας είναι κοινός».
Σχετικά
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη
Κίτρινη Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση το καιρού
Κυπριακό ξενοδοχείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2026
Η λίστα διαμορφώνεται αποκλειστικά μέσα από τις αξιολογήσεις επισκεπτών, γεγονός που καθιστά τη διάκριση ακόμη πιο ουσιαστική