Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2020
Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία τμήμα της Κυριακού Μάτση ενώ αρχές Δεκεμβρίου αρχίζει η δεντροφύτευση 90 ώριμων δέντρων και άλλων καλλωπιστικών φυτών επί της Λεωφόρου.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 παραδίδεται στην κυκλοφορία το Τμήμα Α΄ της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από τον Κυκλικό κόμβο Προεδρικού (Πλατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) μέχρι και τη συμβολή με την οδό Στέλιου Μαυρομμάτη. Το Έργο επισκέφτηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
Παράλληλα, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αρχίζει εντός Δεκεμβρίου τη φύτευση επιπλέον ενενήντα ώριμων δέντρων, καθώς και καλλωπιστικών φυτών κατά μήκος της Λεωφόρου, δημιουργώντας συνθήκες για ευχάριστη διακίνηση όλων των πολιτών. Οι δεντροφυτεύσεις και γενικότερα ο εμπλουτισμός της Λεωφόρου με πράσινο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.
«Το έργο της ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας, αφού στοχεύει στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της αισθητικής της πολυσύχναστης αυτής λεωφόρου», τόνισε ο κ. Γιωρκάτζης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην προσβασιμότητα, σημειώνοντας ότι το έργο διευκολύνει την ασφαλή διακίνηση όλων των πολιτών, πεζών και ατόμων με αναπηρίες.
Είπε ακόμη ότι η νέα επίστρωση, η αστική επίπλωση και ο φωτισμός υψηλής απόδοσης – χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED – καθώς και η υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος.
Εξάλλου, αύριο προγραμματίζεται και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο Τμήμα Γ’ της Λεωφόρου, παρά τη συμβολή της με τις οδούς Κρατίνου και Γλαύκου. Πρόκειται για το τελευταίο και μικρότερο σε έκταση τμήμα του έργου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για ενάμιση περίπου μήνα. Αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Παράλληλα, θα συνεχίζονται οι εργασίες συμπληρωμάτων σε πεζοδρόμια και χώρους πρασίνου στα υπόλοιπα τμήματα του Έργου.
Οσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από αύριο Τρίτη όσοι κατευθύνονται από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού προς το κέντρο της Λευκωσίας θα χρησιμοποιούν την οδό Δαιδάλου μέσω των οδών Κνωσσού – Γλαύκου – Κάσου με κατάληξη τη Κυριάκου Μάτση (βόρειο τμήμα) ή Ανδρεάδου – Γλαύκου με κατάληξη τη Λεωφόρο Νίκης. Αντίστροφα όσοι θέλουν να κατευθυνθούν από τη Λεωφόρο Νίκης προς τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, θα χρησιμοποιούν τις πορείες Γλαύκου – Πάτροκλου Κόκκινου – Προκοπίου – Ανδρεάδου - Στ. Μαυρομμάτη, Κ. Μάτση (νότιο τμήμα).
Όσοι κατευθύνονται από το κέντρο της Λευκωσίας προς τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, είτε θα ακολουθούν την πορεία μέσω της Λεωφόρου Νίκης - Γλαύκου, είτε την πορεία από Κυριάκου Μάτση (βόρειο τμήμα) – Παπαρηγοπούλου – Δήλου – Άννινου – Δαιδάλου, για να καταλήξουν στην λεωφόρο Κ. Μάτση (νότιο τμήμα), μέσω Ανδρεάδου –Στέλιου Μαυρομμάτη.
Οι κάτοικοι των οδών Κρατίνου και Σπετσών, θα έχουν είσοδο από τη Λεωφόρο Σεβέρη και έξοδο από την Σπετσών, η οποία για το διάστημα αυτό θα λειτουργήσει ως μονόδρομος προς την οδό Σπύρου Λάμπρου.
Παράλληλα στο πλαίσιο των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσουν προσωρινές μονοδρομήσεις στις οδούς Παπαρηγοπούλου, Δήλου, Κνωσσού και τμήμα Δαιδάλου (από Κυριάκου Μάτση - Δήλου).
Σχετικά
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος
Netflix: Οι σειρές και ταινίες που έρχονται τον Φεβρουάριο του 2026
Όλα όσα αξίζουν μια θέση στη watchlist του μήνα
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας (Εικόνες)
Ένα πεντάστερο παραθαλάσσιο θέρετρο που θα βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Νάπας ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος τις πόρτες του
3 ανοιξιάτικα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους επόμενους μήνες
Mε πολιτιστικές και φυσιολατρικές αφορμές που θα κάνουν το ταξίδι ομορφότερο
Στο Top 5 των τουριστικών προορισμών η Αθήνα
Υψηλότερη πληρότητα από κορυφαίες πόλεις στην Ευρώπη κατέγραψε η Αθήνα το 2025 με βάση στοιχεία έρευνας από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών
50 Χρόνια ΣΗΜΕΡΙΝΗ – Μισός Αιώνας Αξιόπιστης Ενημέρωσης στην Κύπρο
Η επέτειος των 50 χρόνων δεν αποτελεί μόνο αφορμή για αναδρομή, αλλά και δέσμευση για το μέλλον
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε θα πάμε τα ρολόγια πάλι μπροστά
Παρά τη μακρά συζήτηση στην Ευρώπη για το αν πρέπει να σταματήσει, η αλλαγή ώρας συνεχίζει να εφαρμόζεται
Οι τουρίστες θα πληρώνουν από σήμερα εισιτήριο 2 ευρώ για να βλέπουν από κοντά την «Φοντάνα Ντι Τρέβι»
Το εισιτήριο, σύμφωνα με απόφαση του δήμου της Ρώμης, ισχύει για ξένους και ντόπιους επισκέπτες
Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε νέο προορισμό από τη Λάρνακα για το φετινό καλοκαίρι
Η εταιρεία ενισχύει τη βάση της στη Λάρνακα, με νέο προορισμό και αυξημένες συχνότητες για τη θερινή περίοδο 2026