Μουσική , Συναυλίες & Events

Ο Δημήτρης Μπάσης σε ένα αφιέρωμα στον Καλδάρα

Απόστολος Καλδάρας "Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω"

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020

Έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές της γενιάς του, τον Δημήτρη Μπάση, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Τρίτη 10 Μαρτίου Θέατρο Ριάλτο και στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου την Τετάρτη, 11 Μαρτίου.

Το αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας. Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Σύνδεσμο για Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).  

Πρόκειται για μία εκδήλωση αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο Έλληνες συνθέτη τον Απόστολο Καλδάρα.

Ο τίτλος της «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…». Συμμετέχει ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας

Συγκεκριμένα φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που “έφυγε” ο Απόστολος Καλδάρας (7 Απριλίου 1922 – 8 Απριλίου 1990) ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού αλλά και ένας καθολικά αγαπητός καλλιτέχνης που σημάδεψε την τέχνη του τραγουδιού με το ταλέντο, την αξιοπρέπεια και το ήθος του, αφήνοντας μας τεράστια κληρονομιά τα εκατοντάδες τραγούδια του! Ένας κύκλος συναυλιών ξεκινά ως τιμή στο υπέροχο έργο του μεγάλου συνθέτη. Παρέες σπουδαίων καλλιτεχνών θα φέρουν τις μεγάλες επιτυχίες του ξανά κοντά στον κόσμο με την αρχή να γίνεται από την Κύπρο τον ερχόμενο Μάρτιο με δύο συναυλίες στη Λεμεσό και τη Λευκωσία στις 10 και 11 Μαρτίου αντίστοιχα. 

Ο Απόστολος Καλδάρας μας χάρισε τραγούδια μεγάλα, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού: «Νύκτωσε χωρίς φεγγάρι», «Συ μου χάραξες πορεία», «Όποια και να σαι», «Φαντασία», «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει», «Εβίβα ρεμπέτες», «Δεν ξέρω πόσο σ΄αγαπώ» και τόσα άλλα ανεκτίμητης αξίας και χωρίς ημερομηνία λήξης, τραγούδια. 

Τα μεγάλα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα  θα ερμηνεύσει στις δύο συναυλίες ο κορυφαίος Δημήτρης Μπάσης μαζί με δύο καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς που έχουν ήδη διαγράψει τα πρώτα βήματα μιας πολλά υποσχόμενης πορείας, την Κατερίνα Παράσχου και τον Πάρη Παράσχο.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει ο Κώστας Καλδάρας, γιός του Απόστολου και συνθέτης ο ίδιος με επιτυχίες και σημαντικές συνεργασίες, ο οποίος θα παρουσιαστεί στη σκηνή για να μας αφηγηθεί στιγμές από την καλλιτεχνική και προσωπική ζωή του πατέρα του. Παράλληλα στο πρόγραμμα θα γίνει και μια ένθετη αναφορά στο συνθετικό έργο του Κώστα Καλδάρα.

Τους ερμηνευτές συνοδεύουν πέντε εξαίρετοι μουσικοί υπό τον επί χρόνια συνεργάτη του Δημήτρη Μπάση, τον συμπατριώτη μας μαέστρο Βασίλη Χατζηλούκα. Παίζουν οι μουσικοί Μάριος Τούμπας (πιάνο), Γιώργος Σπύρου (μπουζούκι), Ξένιος Ευαγγέλου (ντραμς – κρουστά), Αντρέας Παράσχος Blynd (μπάσο) και ο Βασίλης Χατζηλούκας (κιθάρα).

Τη Μουσική Διεύθυνση έχει ο Βασίλης Χατζηλούκας και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια η Γεωργία Μεσιήτη.


Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 10 Μαρτίου, 20:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 20 / 17 (προπώληση, υποστηρικτές, μαθητές)
 E-ticket: www.rialto.com.cy

*Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 στις 20:30

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close