Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τσικνοπέμπτη 2020: Οδηγός με όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο

Ετοίμασε πρόγραμμα και μάθε όλα όσα θα συμβούν στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2020

Η Τσικνοπέμπτη είναι μία μέρα γλεντιού και ξεφαντώματος που σηματοδοτεί και την έναρξη των εορτασμών για το Καρναβάλι που θα μας οδηγήσει στην Καθαρά Δευτέρα και την αρχή της Σαρακοστής.

Μία μέρα όπου σχεδόν κάθε γειτονιά σε όλες τις πόλεις της Κύπρο να κάνει το δικό της πάρτυ και θα τσινήσει με κρεατικά και άλλα. Η Τσικνοπέμπτη είναι μία μέρα κεφιού, χαλάρωσης, χαρά και διασκέδασης που μας βάζει για τα καλά στο εορταστικό κλίμα του Καρναβαλιού που πλησιάζει.

Για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης το Check In Cyprus σου ετοίμασε πολλές λίστες με στέκια για να διασκεδάσεις.

Τι ετοιμάζουν οι δήμοι της Κύπρου για την Τσικνοπέμπτη;

30 στέκια για να διασκεδάσεις την Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό

15+1 ταβερνάκια για πενιές και μεζέ την Τσικνοπέμπτη

10+1 ιδέες για νόστιμη Τσικνοπέμπτη

20 μαγαζιά για φρέσκα, πεντανόστιμα μπουρέκια!

10 μαγαζιά για πεντανόστιμα μπουρέκια στη Λεμεσό



ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΕΜΕΣΟΥ
Και φέτος, για 11 ολόκληρες μέρες, από τις 20 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) μέχρι και την 1η Μαρτίου, η καρδιά της Κύπρου κτυπάει τρελά στη Λεμεσό, την πόλη του γλεντιού και του κεφιού, την πόλη που ξέρει από Καρναβάλι! Ετοιμάσου, να το ζήσεις στη νέα του εποχή άκρως ανανεωμένο και καινοτόμο! 

ΜΑΘΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΔΩ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 
Και φέτος το Παραλίμνι δίνει ραντεβού με το κέφι, την ανεμελιά και τη σάτιρα και σε καλεί να ανεβάσεις τους παλμούς της καρναβαλίστικης καρδιάς σου! Η αρχή γίνεται την Τσικνοπέμπτη. Έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου, που οι άνθρωποι έχουν μία… μεγάλη επιθυμία για διασκέδαση. Οι σκοτούρες αφήνονται στην άκρη και η ατμόσφαιρα γεμίζει χρώμα. Όπως αν το ζήσεις, το Καρναβάλι ξορκίζει την κατήφεια των καιρών. Και ήρθε η ώρα να το ζήσεις στο Παραλίμνι.

ΜΑΘΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΕΔΩ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 
Το Καρναβάλι της Λευκωσίας επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά μεγαλύτερο και γεμάτο εκπλήξεις αρχίζοντας με ένα μεγάλο πάρτι την Τσικνοπέμπτη! Ο Δήμος Αγλαντζιάς, πιστός πλέον στον επιτυχημένο θεσμό του καρναβαλιού, διοργανώνει την 10η Αποκριάτικη του Παρέλαση.  Το Καρναβάλι περιλαμβάνει τετραήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Τετραήμεροιμεροι εορτασμοί στην Καρναβαλίστικη Τέντα, που θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης απέναντι από την εκκλησία Αποστόλου Αντρέα στην λεωφόρο Κερύνειας, με αποκορύφωμα την μεγάλη παρέλαση.

ΜΑΘΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΕΔΩ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε φέτος να τσικνίσει μαζί με τους δημότες της στην πλατεία Ευρώπης. Εξ ου και προσκαλεί το κοινό την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στην Πλατεία Ευρώπης, στο παραλιακό μέτωπο στις Φοινικούδες, για να γιορτάσουμε την μέρα με αποκριάτικη διάθεση. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εδέσματα της ημέρας, κρασί και ζιβανία.
Να είστε όλοι εκεί! Η Λάρνακα μάλιστα ετοιμάζει φέτος και τη δική της καραβαλίστικη φιέστα, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 4:30 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) με παρέλαση αρμάτων και ομάδων.



ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΦΟΥ
Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στις 6.00μ.μ., στη Λεωφόρο Γ. Διγενή θα γίνει η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Καρναβαλιού με θέμα: « Καρναβάλι σε Ρυθμούς Κούβας », με τη συνοδεία της Σχολής Χορού Dance With Me Χριστίνας Καμπανέλα, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου, η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία Kennedy. Βασιλιάς ο Ιάκωβος Χατζηβασίλης και Βασίλισσα η Αριλένα Κωνσταντίνου. Ακολούθως, γύρω στις 7.00μ.μ., θα αρχίσει η Μεγάλη Συναυλία του Tonis Sfinos και της δεκαμελούς ορχήστρας του. Στον χώρο της εκδήλωσης, θα προσφέρεται ζιβανία.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΦΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΔΩ 



Τσικνοπέμπτη με street party στη Λεμεσό
Οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι ξεκινούν από την Τσικνοπέμπτη (φέτος στις 20 Φεβρουαρίου) για να κορυφωθούν πανηγυρικά την 1η  Μαρτίου με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση! Στη Λεμεσό, την πόλη του κεφιού και του γλεντιού, παραδοσιακά η Τσικνοπέμπτη είναι μέρα ξεφαντώματος και φυσικά τσικνίσματος!  

Εξ ου και τα μαγαζιά της  Λεμεσού καλωσορίζουν το φετινό καρναβάλι γιορτάζοντας παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη.

Και πώς θα μπορούσαν να το γιορτάσουν καλύτερα, παρά με μεγάλα street parties που θα ενώσουν όλη την πόλη! 

Συγκεκριμένα τα μαγαζιά του πεζοδρόμου της οδού Γενεθλίου Μιτέλλα συνεργάζονται σε ένα μεγάλο, υπαίθριο πάρτι καρναβαλιού, με ξέφρενη διασκέδαση, φαγητό και ποτό, με τίτλο The Mitella Carnival Street Party. Τα μαγαζιά STO DROMO,
Barbacoa BBQ / Blind Pig και το Da Vinci, σε συνεργασία με την ομάδα Nostalgia Parties, ετοιμάζονται να σε διασκεδάσουν σε ρυθμούς 70s, 80s, 90s, 00s. Τη μουσική θα αναλάβουν φυσικά οι Claudio + DJ Marcos.

Σε αντίστοιχο κλίμα θα κινείται και το γειτονικό, χαρακτηριστικό στενό της οδού Ζικ Ζακ όπου τα καταστήματα της περιοχής διοργανώνουν επίσης ενα ενιαίο party, σε εξίσου γιορτινή ατμόσφαιρα. Στη γιορτή συμμετέχουν τα μαγαζιά Χουζούρι καφενείο, Boho Restobar και Guest meze bar. Στα decks θα βρίσκεται ο DJ Magic.

Λίγα βήματα βορειότερα, η γνωστή στοά με τις ομπρέλες στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού γίνεται το σκηνικό για ακόμα ένα ξέφρενο, καρναβαλίστικο πάρτι. Συγκεκριμένα, η στοά με τις πολύχρωμες ομπρέλες,  Juego Cafe-lounge, μας προσκαλεί να συναντήσουμε τον πάχα, ο oποίος θα δίνει μαθήματα για push-ups η ώρα 17:30. Μετά που το τσίκνομα εν ότι πρέπει για να κάψουμε λίες θερμίδες! 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close