Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2020
Μόλις τελειώσατε με τα πλυντήρια που έπλυναν τα λερωμένα ρούχα της εβδομάδας που πέρασε. Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε γεμάτοι ανακούφιση, πριν όμως καθίσετε στον καναπέ σας με ικανοποίηση που φέρατε εις πέρας την δύσκολη αποστολή, υπάρχει κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου: να αποφύγετε το Νο1 λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πλυντήριο.
Όταν η πόρτα του πλυντηρίου κλείνει μετά τη λειτουργία του, σύμφωνα με το spirossoulis.com, παγιδεύεται υγρασία στο εσωτερικό του κάδου.
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε με το πλυντήριο σας είναι να κλείνετε την πόρτα αφού έχετε τελειώσει με το πλύσιμο των ρούχων. Ο λόγος είναι απλός: όταν η πόρτα του πλυντηρίου κλείνει μετά τη λειτουργία του, παγιδεύεται υγρασία στο εσωτερικό του κάδου. Αυτό αφενός δημιουργεί μούχλα στο πλυντήριο και αφετέρου βοηθάει τα βακτήρια να αναπτυχθούν… και μαντέψτε πού πάνε: στα ρούχα που θα βάλετε στην επόμενη πλύση!
Με το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, βοηθάτε να υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του κάδου σας και έτσι το πλυντήριό σας να στεγνώσει φυσικά. Μειώνετε, λοιπόν, τις πιθανότητες για να αναπτυχθούν βακτήρια και άσχημες μυρωδιές στο εσωτερικό του πλυντηρίου.
Με το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, βοηθάτε να υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του κάδου σας.
Ένας ακόμα λόγος για να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, είναι πως ένας καθαρός κάδος ο οποίος έχει στεγνώσει εντελώς, θα βοηθήσει να μυρίζουν τα ρούχα σας πιο όμορφα στην επόμενη πλύση, κρατώντας μόνο τις μυρωδιές του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Τέλος, ένας ανοιχτός κάδος δίνει το σήμα πως το πλυντήριο είναι ελεύθερο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τελειώσει το πλυντήριό σας, θυμηθείτε να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, ώστε να έχετε τα πιο καθαρά και φρεσκοπλυμένα ρούχα, χωρίς βακτήρια και άσχημες μυρωδιές!
Σχετικά

Κλείνει ξανά το highway για εργασίες
Κλειστά από τις 8 το βράδυ τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Λευκωσίας-Λεμεσού και Λευκωσίας-Λάρνακας για εργασίες - Κλειστή η συμβολή προς Λάρνακα με την κυκλοφορία να διοχετεύεται μέσω Αλάμπρας

Η Lidl Κύπρου γιορτάζει 15 χρόνια με έκπτωση -15% σε όλα τα φρέσκα χοιρινά και βόεια κρεατικά
Με 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης και εμπιστοσύνης, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε ανταγωνιστικές τιμές και αυστηρά ποιοτικά πρότυπα για όλους τους καταναλωτές

The Landmark Nicosia: Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας



Ολισθηροί λόγω χαλαζόπτωσης οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
Ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι στο Τρόοδος

"Έφυγε" από τη ζωή η Άννα Σιάλαρου
Το κορίτσι που μας έδινε δύναμη μέσα από το Τικ Τοκ, πέταξε για τους ουρανούς

Ένας παλιός χώρος στάθμευσης δημοτικών οχημάτων, μετατράπηκε σε σημείο για street basketball
Ένα νέο πολύχρωμο, ανοικτό σημείο συνάντησης για όλη την πόλη


Οι παραλίες της Λάρνακας είναι (από σήμερα) έτοιμες για βουτιές και άραγμα!
Πλήρως εξοπλισμένες με κρεβατάκια και ομπρέλες, περιμένουν το κοινό

Τα 7 καλύτερα ανεξερεύνητα νησιά-προορισμοί της Ελλάδας
Η αρχόντισσα των Κυκλάδων κερδίζει την πρωτιά

Τι τρώνε στο Κονκλάβιο οι Καρδινάλιοι και γιατί δεν επιτρέπονται τα ραβιόλια
Κατά τη διάρκεια του κονκλάβιου, οι 120 και πλέον καρδινάλιοι που συμμετέχουν στην εκλογή του Πάπα απομονώνονται πλήρως από τον έξω κόσμο