Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2020
Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που το Όμοδος γιορτάζει, αφού στις 14 του μήνα είναι η μεγάλη γιορτή του Σταυρού κατά την οποία πιστοί από όλη την Κύπρο φτάνουν στο χωριό για προσκύνημα στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στο κέντρο της κοινότητας.
Εκείνες τις μέρες, στο χωριό στήνεται κι ένα μεγάλο πανηγύρι, με εμπόρους και μικροπωλητές, όπως και εδέσματα. Φέτος, ωστόσο, λόγω κορωνοϊού, τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά, σύμφωνα με το Κοινοτικό Συμβούλιο.
Διάβασε την ανακοίνωση πιο κάτω:
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ομόδους με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού και συγχρωτισμού και αξιολογώντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν φέτος, αποφάσισε τη ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης που διεξάγεται κατά την περίοδο της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην κοινότητα Ομοδους παράλληλα με το θρησκευτικό πανηγύρι.
Ως εκ τούτου, φέτος δεν θα χορηγηθούν από την κοινότητα άδειες σε μικροπωλητές και εμπόρους για συμμετοχή στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη προκειμένου – με τον τρόπο αυτό – να διευκολυνθεί το προσκύνημα των πιστών με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διατήρησης των αναγκαίων αποστάσεων.
Τέλος, σημειώνεται ότι το θρησκευτικό πανηγύρι της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού θα διεξαχθεί κανονικά και σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Πάφου και την Αστυνομία θα υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για την οργανωμένη προσέλευση και αποχώρηση των πιστών, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας .
Το Κοινοτικό Συμβούλιο έλαβε μια πολύ δύσκολη απόφαση για τη μη υλοποίηση της φετινής εμποροπανήγυρης στην κοινότητα Ομοδους με αφορμή τον εορτασμό της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού, προτάσσοντας την προστασία της υγείας του πληθυσμού και αναγνωρίζοντας ότι αυτή η απόφαση θα έχει μια τεράστια οικονομική συνέπεια τόσο για την ίδια την κοινότητα όσο και για τους πωλητές που θα συμμετείχαν σε αυτή. Ωστόσο, το Κοινοτικό Συμβούλιο οφείλει να αξιολογεί όλα τα δεδομένα και να βάζει την υγεία των πολιτών του πάνω απ’ όλα, μη επηρεάζοντας το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών.
Σχετικά

Έρχεται θερμό Σαββατοκύριακο – Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Νέα οπτική ταυτότητα για το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, με το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη δημιουργική του πενταετία, παρουσιάζει τη νέα του οπτική ταυτότητα!

Το κυκλαδίτικο νησί χωρίς μαζικό τουρισμό που σαγηνεύει τους επισκέπτες
Η Άνδρος βρίσκεται στην κορυφή των «μυστικών» ελληνικών νησιών που προτείνονται στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Αίγυπτος: Ανοίγει τις πόρτες του το νέο εμβληματικό μουσείο της χώρας κοντά στις Πυραμίδες
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (Grand Egyptian Museum) ξεκίνησε τη δοκιμαστική του λειτουργία πριν σχεδόν ένα χρόνο -στα μέσα Οκτωβρίου του 2024 – παρουσιάζοντας τότε 12 νέα εκθέματα

Απεβίωσε η Ρουθ Κεσισιάν- Η μεγάλη κυρία του κυπριακού βιβλίου και του βιβλιοπωλείου Moufflon
Η απώλεια της Ρουθ Κεσισιάν αφήνει ένα βαθύ κενό στην πνευματική ζωή της Κύπρου

Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Στους 37 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Η Συκιά του Πρωταρά»
Το γλυπτό αποτελεί έργο του διακεκριμένου Κύπριου γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη

Μια ανάσα πριν την πανσέληνο του Αυγούστου - Πότε θα γίνει ορατό το Φεγγάρι του Οξύρρυγχου
Μια ανάσα πριν την πανσέληνο Αυγούστου, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το θέαμα

Tο κορυφαίο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στο Άμστερνταμ
Αυτό το ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ μόλις ανακηρύχθηκε το καλύτερο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο


10+1 μαγευτικά σημεία δροσιάς της Κύπρου για να επισκεφτείς τον Αύγουστο
Φέτος στις διακοπές απαθανάτισε μερικά από τα πιο ειδυλλιακά μέρη του νησιού μας

Κέλι Μακ: Πέθανε η ηθοποιός του Walking Dead – Ήταν μόλις 33 ετών
Ο θάνατός της ανακοινώθηκε επίσημα μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram