Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2020
Τις ευχαριστίες του Δήμου μετέφερε το πρωί ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης προς τους πολίτες οι οποίοι μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων που θα αποσταλούν στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.
Ο κ. Νικολαϊδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, μετέβη το πρωί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, όπου άρχισε η συγκέντρωση των τροφίμων και επιθεώρησε την όλη διαδικασία.
«Αυτή είναι η καλύτερη πλευρά της Κύπρου και της Λεμεσού», είπε και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος ανταποκρίνεται, όπως αναμέναμε ότι θα ανταποκριθεί, όπως και σε όλη την Κύπρο, γιατί ένας λαός που πονάει, ένας λαός που υποφέρει ή που υπέφερε, ξέρει πώς να στηρίζει τον ξένο πόνο».
Εμείς στη Λεμεσό, συνέχισε, έχουμε έναν ιδιαίτερο λόγο να αισθανόμαστε πιο οικεία με τους φίλους Λιβανέζους, καθώς είναι άτομα που έζησαν και ζουν στην πόλη μας, συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της Λεμεσού και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για ν’ απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο τους, από τις κακουχίες αυτής της μεγάλης τραγωδίας που τους βρήκε.
Ευχαρίστησε δε όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν ή θα ανταποκριθούν τις επόμενες μέρες στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και άλλους φορείς της πόλεις που επίσης προχώρησαν σε παρόμοιες δράσεις.
Υπενθυμίζεται πως η συγκέντρωση τροφίμων (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλατος για παιδιά) θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 14 Αυγούστου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων (ενορία Αγίου Ιωάννη).
Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπέδειξε ότι πέραν από τη συλλογή τροφίμων, γίνονται σκέψεις και για άλλες δράσεις που θα ενισχύσουν τους πληγέντες στη Βηρυτό, όπως η διοργάνωση φιλανθρωπικής πολιτιστικής εκδήλωσης και η συγκέντρωση φαρμάκων.
«Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε πάντα σε συνεννόηση με τις κρατικές υπηρεσίες και το ΥΠΕΞ που έχει το γενικό πρόσταγμα για τη διαδικασία βοήθειας προς τους πληγέντες του Λιβάνου», συμπλήρωσε.
Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ
Σχετικά

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία με ισχυρούς ανέμους - Άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία