Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2020
Σε ένα αναμφίβολα διαφορετικό φετινό καλοκαίρι, το Θέατρο Ριάλτο ολοκλήρωσε επιτυχημένα το πρόγραμμα του για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, κλείνοντας το Rialto Open Air με θερινό σινεμά, μουσικές του κόσμου και δράσεις από το FlashArt@Rialto. Όλες οι δράσεις του Θεάτρου επικεντρώθηκαν στη συνέχιση της πολιτιστικής παραγωγής, στην ενεργοποίηση του κοινού, και κυρίως στην ενίσχυση των δημιουργών μας.
Μέσα από τα τρία προγράμματα, δόθηκε αφενός η ευκαιρία στους δημιουργούς μας να συναντηθούν και να δημιουργήσουν, και αφετέρου στο κοινό ν΄απολαύσει κυπριακές παραγωγές σε βραβευμένες ταινίες, σε πρωτότυπες μουσικές εκδηλώσεις και παραστάσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ πίσω από το θέατρο Ριάλτο.
Το θερινό σινεμά πρωτοπορώντας στην Κύπρο, πρόσφερε φέτος στο κοινό της Λεμεσού, μια καινούρια εμπειρία θέασης, αυτή του drive-in, η οποία συνδυάστηκε με το κλασικό θερινό σινεμά. Οι Θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οκτώ σύγχρονες κοινωνικές ταινίες με χιούμορ και ανατροπές. Τρεις από αυτές, Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ, Η Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη και Μικρά Λευκά Φακελλάκια αποτελούν Κυπριακές βραβευμένες παραγωγές που έχουν διακριθεί τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Εξίσου μεγάλη επιτυχία είχαν και οι μουσικές του κόσμου, που φέτος ανέδειξαν τις καινούριες δουλειές πέντε κυπριακών σχημάτων: Tων Entelea, Odysseas Toumazou Trio Feat. Kouloumis, Philippou, Ermis Michail-Electric World, Larva, Monsieur Doumani και ενός προγράμματος Residency, ενώ στο πρόγραμμα Ιουλίου προστέθηκαν και παραστάσεις από το FlashArt, το οποίο θα συνεχισθεί με πιο εντατικούς ρυθμούς από τον Σεπτέμβριο.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες το θερινό πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί με τέτοια επιτυχία, αν σε αυτό δεν συνέβαλλαν με αφοσίωση και χωρίς περιορισμούς όλοι οι εργαζόμενοι και συνεργάτες του Θεάτρου.
Το Θέατρο Ριάλτο ευχαριστεί τους Χορηγούς του για το καλοκαιρινό του πρόγραμμα: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie, EventPro, και ΣΕΚ Λεμεσού , τους Χορηγούς Επικοινωνίας: City.com.cy, ΡΙΚ, Κανάλι 6, Καθημερινή και Love FM.
Ραντεβού το Σεπτέμβριο με ασφάλεια και φυσική, όχι κοινωνική, απόσταση!
Σχετικά

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του