Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2020
Σε ότι αφορά στην Λεμεσό και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, στην προσπάθεια περιορισμού των εστιών και διάσπασης των αλυσίδων μετάδοσης που εντοπίστηκαν, αποφασίστηκαν και τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα και τα ακόλουθα μέτρα:
1. Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων των 10 ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις.
2. Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων στα υποστατικά εστίασης σε 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.
3. Στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα.
Όλα τα πιο πάνω μέτρα θα έχουν ισχύ τρεις εβδομάδες.
Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε πιο επιμελείς σε θέματα ατομικής προστασίας, πιο προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και περισσότερο υποψιασμένοι ως προς την ασθένεια και να επικοινωνούμε με τον Προσωπικό μας Ιατρό εάν εκδηλώνουμε συμπτώματα. Είναι σημαντικό να κάνουμε βιώμα πως όσα μέτρα κι αν λάβουμε, χωρίς την εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουμε όλοι υποχρέωση να τηρούμε, δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Από την αρχή ξέραμε ότι η διαχείριση της πανδημίας ήταν ένας μαραθώνιος, ο οποίος θα λήξει όταν θα καταστεί δυνατή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Έχουμε καλύψει πολύ δρόμο, αλλά δεν φτάσαμε στο τέρμα. Ο ιός θα βρίσκεται ανάμεσα μας για καιρό και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, επηρεάζοντας την καθημερινότητά μας.
Όπως διαμορφώνεται το σκηνικό, η πλήρης επαναλειτουργία κάποιων επιχειρήσεων ή και κλάδων και η άρση όλων των περιορισμών, δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον. Ειδικότερα για τις μαζικές συναθροίσεις, είμαστε πολύ αυστηροί και ακολουθούμε πιστά τις κατευθυντήριες οδηγίες του ECDC, που δεν συστήνει στην παρούσα φάση τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Όπως έχει διαφανεί και στην πράξη, ο εντοπισμός κρουσμάτων σε εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, καθιστά την ιχνηλάτηση ανέφικτη και, συνεπώς, αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο διασποράς του ιού στην κοινότητα.
Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε την υγεία μας. Στηρίζομαι στην υπευθυνότητα του κάθε πολίτη. Απευθύνομαι στον καθένα από εσάς προσωπικά και ζητώ τη συνεργασία και τη βοήθειά σας για ακόμα μια φορά, με τη βεβαιότητα ότι όλοι θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με επιμονή και συνέπεια και στο τέλος θα πετύχουμε όλοι μαζί να βγούμε και πάλι νικητές. Ας μην γκρεμίσουμε όσα καταφέραμε το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε αποδείξει ότι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Σχετικά

Τα 7 καλύτερα ανεξερεύνητα νησιά-προορισμοί της Ελλάδας
Η αρχόντισσα των Κυκλάδων κερδίζει την πρωτιά

The Landmark Nicosia: Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

Τι τρώνε στο Κονκλάβιο οι Καρδινάλιοι και γιατί δεν επιτρέπονται τα ραβιόλια
Κατά τη διάρκεια του κονκλάβιου, οι 120 και πλέον καρδινάλιοι που συμμετέχουν στην εκλογή του Πάπα απομονώνονται πλήρως από τον έξω κόσμο

3 ελληνικές παραλίες στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου
Λαμπερές, κατάλευκες ακτές στην Ελλάδα, τον Μαυρίκιο, τον Ισημερινό και την Ιρλανδία μπήκαν στην ετήσια κατάταξη των 50 καλύτερων παραλιών του κόσμου

Η «Βενετία της Γαλλίας» και ο θρύλος για τα ερωτευμένα ζευγάρια
Μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις που θα σας εντυπωσιάσουν

Πώς ένα νησί με υψηλές τιμές και λίγες παραλίες προσελκύει τουρίστες
Ρεκόρ σε τουριστικά έσοδα και μοναδικά αξιοθέατα για να δεις

Ο απόλυτος χώρος για μια ονειρεμένη γαμήλια δεξίωση
Το Event Center Μαρίνας Αγίας Νάπας, εντυπωσιάζει τόσο με την αρχιτεκτονική του όσο και με τις σύγχρονες παροχές του

Aelia Wellness Retreat: Ονειρεμένες εκδηλώσεις μέσα στη γαλήνη της φύσης
Ένα ονειρικό σκηνικό, που συνδυάζεται με μια χαλαρή ατμόσφαιρα, αποτελώντας ιδανικό για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση.



Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες θα υποδεχτούμε τον Μάιο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση

Πάρε τον σκύλο σου και πάμε... στην Spyros Beach!
Ανοιχτή από σήμερα η οργανωμένη παραλία σκύλων στη Λάρνακα