Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2020
Σχετικά με το έκτακτο επίδομα στήριξης καλλιτεχνών και άλλων εργαζομένων στον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι αυτό θα καταβληθεί στους δικαιούχους μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σχετικά με τα κριτήρια που ισχύουν.
Ως γνωστόν, το επίδομα θα δοθεί σε μόνιμους κάτοικους της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν καλλιτεχνική/πολιτιστική δραστηριότητα και δεν έχουν λάβει μέρος σε κάποιο άλλο από τα σχέδια στήριξης του κράτους.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή αποφάσισαν να στηρίξουν εκτάκτως τον χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας με αυτό το εφάπαξ επίδομα ύψους €900 και το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει έως τώρα ήταν απαραίτητο προκειμένου να διασφαλιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία προσωπικών δεδομένων, ως προς τη διακρίβωση των στοιχείων των αιτήσεων. Στη συνέχεια, τις επόμενες λίγες μέρες θα γίνει ο επιβαλλόμενος έλεγχος σε συνεργασία με άλλα τμήματα και αρχεία του κράτους και θα ξεκινήσει, το συντομότερο, η καταβολή του επιδόματος.
Είναι κατανοητό ότι υπάρχει προσδοκία για την πληρωμή το συντομότερο δυνατό, δεν μπορεί όμως να γίνεται λόγος για «καθυστέρηση», εφόσον οι 2 Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ από την πρώτη στιγμή και με κάθε επιμέλεια διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες που προβλέπονται και επιβάλλονται από τον νόμο. Το όλο σχέδιο ενίσχυσης θα διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό, εντός των επόμενων ημερών, και πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της πολιτιστικής δημιουργίας τυγχάνει τέτοιας ενίσχυσης, σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη