Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2020
Οι Κύπριοι θα ενδιαφερθούν για τον αγροτουρισμό υπό το φως της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτιμά η Εύη Παναγιώτου Λειτουργός στην Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού.
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Παναγιώτου, ανέφερε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής στα αγροτουριστικά καταλύματα, βάσει και του πρωτοκόλλου της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων .
Η κ. Παναγιώτου είπε πως όλα τα μέλη της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού στην Πάφο, εικοσιεπτά στον αριθμό, εν καιρώ πανδημίας που είχαν κλειστά τα καταλύματα τους, παρακάθισαν σε σειρά σεμιναρίων με σκοπό την επιμόρφωση τους στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας σε σχέση με τη σωστή υγιεινή, την καθαριότητα και την απολύμανση των εγκαταστάσεών τους, ούτως ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους βάσει της νέας πραγματικότητας.
Επιπρόσθετα, σημείωσε, η Πάφος διαθέτει αξιόλογες μονάδες για τον αγροτουρισμό που προσφέρονται, όπως είπε, όλο τον χρόνο και μπορούν να εξυπηρετήσουν είτε ζευγάρια, είτε οικογένειες, καθώς και παρέες φίλων.
Πρόσθεσε πως τα περισσότερα εκ των αγροτουριστικών καταλυμάτων στην επαρχία Πάφου παρέχουν πρόγευμα, έχουν πισίνες και τζάκια για τον χειμώνα στις περιοχές Λαόνα – Ακάμα και Διαρίζου.
Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε πως σύμφωνα με τις στατιστικές δώ και χρόνια ο εγχώριος τουρισμός προτιμά τα αγροτουριστικά καταλύματα κυρίως για τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα και τις χειμερινές ή καλοκαιρινές διακοπές. Μετά, όπως τόνισε, η κ. Παναγιώτου, ακολουθούν οι επισκέπτες από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και από τις χώρες γενικά της βόρειας Ευρώπης .
Σίγουρα φέτος, συνέχισε, “μετά την πανδημία εστιάζουμε στον εσωτερικό τουρισμό”. Πρόσθεσε πως “θα δοθούν όσο πιο ελκυστικές τιμές γίνεται για τους Κύπριους συμπολίτες μας ώστε να στηρίξουν τα καταλύματα αυτά του αγροτουρισμού με κάποιες δραστηριότητες πάντα που μπορούν να συνδυάσουν”.
Πηγή:ΚΥΠΕ
Σχετικά
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99