Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2020
Ένας σκύλος επιμηκύνει τη ζωή. Πόσες φορές το έχουμε ακούσει; Αλλά αυτή τη φορά οι επιστήμονες το αποδεικνύουν. Συγκεκριμένα μια μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Heart Association αποκαλύπτεται ότι ένας σκύλος θα μπορούσε πραγματικά να επιμηκύνει τη ζωή μας.
Στη μακροχρόνια μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σκανδιναβία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και το συμπέρασμα της εν λόγω μελέτης ήταν πως η κατοχή ενός σκύλου σχετίζεται με 24% μείωση της θνησιμότητας όλων των αιτιών, με το όφελος να αυξάνεται για όλα τα άτομα που έχουν προσβληθεί από αγγειακές παθήσεις (31%). Οι μεγαλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης συνδέονται επίσης με τον πιο ενεργό τρόπο ζωής που πρέπει να κάνει ένα άτομο, για να φροντίσει τον σκύλο του ακόμη και να τον βγάλει έξω.
Η μελέτη έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν έως και 30 λεπτά περισσότερο, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν σκύλο. Υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν σκύλους, έχουν καλύτερο προφίλ χοληστερόλης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Επίσης χαϊδεύοντας ένα σκυλί μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση όσο και ένα φάρμακο.
Τέλος ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά μπορούν να μειώσουν το άγχος και την κατάθλιψη. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά μειώνουν το άγχος σε σχεδόν όλα τα στάδια της ζωής μας: επηρεάζουν την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη από νεαρή ηλικία και είναι σε θέση να ανιχνεύσουν επιληπτικές κρίσεις, ακόμα και παρουσία ορισμένων όγκων.
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη