Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2020
Η AEGEAN αυξάνει σταδιακά τις συχνότητες στις πτήσεις εσωτερικού από τις 18 και τις 25 Μαΐου, ενώ στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει και η επαναφορά βασικών προορισμών εξωτερικού, αρχικά με μικρή συχνότητα.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από τις 18 Μαΐου θα προχωρήσει σε ένα πρώτο βήμα ενίσχυσης συχνοτήτων προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και κατόπιν από 25 Μαΐου προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού.
Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συγκεκριμένα προγραμματίζει μέσα στον Μάιο την επανέναρξη των πτήσεων από την Αθήνα προς το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Φρανκφούρτη και τη Γενεύη, με μικρή κατά αρχήν συχνότητα. Ταυτόχρονα, θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχαν ανασταλεί.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η Aegean αναμένεται να είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα πετάξουν και για Λάρνακα με το άνοιγμα των αεροδρομίων στην Κύπρο.
Η AEGEAN προτίθεται να αποκαταστήσει σταδιακά και με προσεκτικά βήματα το δίκτυό της, με απόλυτο σεβασμό στην εθνική προσπάθεια για έλεγχο της κρίσης του COVID-19. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για να συμβάλει και εκείνη στη διαμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτεραιότητα φυσικά την υγεία και την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των πληρωμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αναβαθμίσει τα αυξημένα προληπτικά μέτρα πριν, κατά τη διάρκεια επιβίβασης, αλλά και κατά την πτήση, καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα πληρώματα και τους επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως και των διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης αεροσκαφών, και είναι έτοιμη να προσαρμοστεί σε τυχόν πρόσθετα μέτρα, μετά και από τις αυριανές επίσημες ανακοινώσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 26 Μαρτίου και σε όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές λόγω της πανδημίας, η Aegean διατήρησε τη διασύνδεση με όλους τους προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας, σε περιορισμένες συχνότητες, με σκοπό τη συνδρομή στην ειδική μετακίνηση προσώπων και αναγκαίων υλικών για κάλυψη των βασικών αναγκών. Διατηρήθηκε επίσης κι ένας μικρός αριθμό εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθηνά προς Βρυξέλλες, για λόγους συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της Ε.Ε.
Σχετικά
Κυρίως αίθριος ο καιρός – Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών την Τετάρτη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Gmail: Διέρρευσαν πάνω από 180 εκ. κωδικοί-Πως να ελέγξετε τον λογαριασμό σας
Πώς θα ελέγξετε αν περιλαμβάνεται ο δικός σας λογαριασμός Gmail
Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανοίξει τις πύλες της
Η Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη θα στηθεί για ακόμη μια χρονιά στην τάφρο Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης
Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2026 σύμφωνα με το National Geographic
Από το επιβλητικό Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Ντακότα έως το γοητευτικό Χαλ της Αγγλίας – Οι 25 προορισμοί που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά
Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία
Δείτε ποιοι δρόμοι κλείνουν και που μπορείτε να σταθμεύσετε
Κοινή διοργάνωση Ανθεστηρίων και Κατακλυσμού Αμμοχώστου από Δήμους Παραλιμνίου – Δερύνειας και Αμμοχώστου
Aναβίωση των εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα στην Αμμόχωστο πριν από το 1974
H Leonardo Hotels ανακοίνωσε δύο νέα ξενοδοχεία στην Κύπρο
Το GrandResort Leonardo Limited Edition διοργάνωσε εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους πολύτιμους συνεργάτες του
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές σήμερα σε περιοχές της Κύπρου - Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης
Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αξιόλογη για να ζει κανείς;
Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ευρώπη κυριαρχεί
Στη Συκόπετρα θα απολαύσουμε παραδοσιακό κλέφτικο με πατάτες, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο
Μια όμορφη εκδήλωση στήριξης της εκκλησίας, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου