Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2020
Έγκριση για την υλοποίηση του έργου «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» έδωσε σε συνεδρίαση, το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για έργο με συνολικό μήκος διαδρομής 6,8 χιλιόμετρα ο οποίος περιλαμβάνει την ενοποίηση του ιστορικού κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στην Αθήνα.
Με την ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται ότι θα έχουν αποδοθεί περίπου 50.000 τ.μ ελεύθερου δημόσιου χώρου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, ένας νέος ποδηλατόδρομος στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ οι ιστορικές περιοχές της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου, αλλά και οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Μητροπόλεως, Ερμού και Αθηνάς θα μετατραπούν σε περιοχές ελεύθερες από Ι.Χ.
«Είναι ένα οραματικό έργο, που μας συστήνει την Αθήνα από την αρχή. Είναι το έργο που ενώνει την πόλη γιατί με τον Μεγάλο Περίπατο, αλλάζει η φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης αλλά και η καθημερινότητά μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στην τοποθέτησή του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το οποίο ενέκρινε, με μεγάλη πλειοψηφία, το έργο.
Το σύνολο του Περιπάτου εκτός των ήδη διαμορφωμένων οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, περιλαμβάνει την διαδρομή Β. Αμαλίας, Β. Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Μητροπόλεως και Ερμού, καθώς και την περιοχή της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου. Η παρέμβαση θα περιλάβει και την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), από την Ομόνοια ως την πλατεία Αιγύπτου για την ενοποίηση του Περιπάτου με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σε επόμενο στάδιο θα υλοποιηθεί και η σύνδεση του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος, ώστε να συμπεριληφθεί στον Περίπατο και ο συγκεκριμένος, μοναδικός αρχαιολογικός χώρος.
Το ζωτικής σημασίας έργο, ξεκινά άμεσα, με το μεγαλύτερο μέρος της υλοποίησής του να ολοκληρώνεται εντός του 2022
Σχετικά

Ένας οδηγός με τα 11+ καταδυτικά σημεία του Πρωταρά
Ένας οδηγός καταδυτικών εμπειριών από τον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας

Πότε θα γίνει η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών – Σκοτάδι στη Γη για 7 λεπτά
Tην Κυριακή, 16 Ιουλίου, του … 2186, ο πλανήτης μας θα ζήσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη ηλίου των τελευταίων 10.000 ετών

Τα 7 αρχαία μνημεία που υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά στην ορεινή Λεμεσού
Αυτοψία σε 62 χώρους από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ποια παρέμειναν άθικτα

10 συγκλονιστικές εικόνες από τη φονική πυρκαγιά της Λεμεσού
Όπως την "αποτύπωσε" ο Μιχάλης Μιχαήλ

Καμίνι η Κύπρος:Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση

Σημείο συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης στο My Mall Limassol για τους πληγέντες!
Mε στόχο τη στήριξη των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους

«Άγγιξε» τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον Καλοπαναγιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος στα ορεινά

Leonardo Hotels: Δυναμική είσοδος στη βόρεια Ελλάδα με το ΝΥΧ Hotel Thessaloniki
Ο Όμιλος Fattal House of Hotels, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ξενοδοχειακούς ομίλους στην Ευρώπη, συνεχίζει τη δυναμική του πορεία στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας το NYX Hotel Thessaloniki

Χάθηκαν ή καταστράφηκαν οι αποσκευές σας; Αυτά μπορείτε να κάνετε
Ποιες ενέργειες να κάνουμε σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας αποσκευών.

Οινοποιείο Ζαμπάρτας: "Ανάμεσα στη στάχτη, συνεχίζουμε"
Η πύρινη λαίλαπα πέρασε ξυστά από την καρδιά του οινοποιείου στον Άγιο Αμβρόσιο

Χαμηλές βαθμολογίες αξιοπιστίας για μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές
Δες ποιές βρίσκονται στην λίστα

Όλα όσα θα δούμε τον Αύγουστο στο Netflix
Τον Αύγουστο του 2025, το Netflix προσφέρει νέες σειρές και ταινίες για να ανακαλύψετε κατά τη διάρκεια των διακοπών: ακολουθήστε τον οδηγό