Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2020
Το Νέο Δελχί βιώνει τη μακρύτερη περίοδο καθαρού αέρα που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα, καθώς τα αυστηρά μέτρα lockdown για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού έχουν μειώσει δραστικά τη μόλυνση στην πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου.
Με τις μεταφορές και τις οικοδομικές διαδικασίες να έχουν παύσει, ο καθαρός αέρας αναδεικνύεται ως μία από τις λίγες θετικές επιπτώσεις του lockdown για την αντιμετώπιση του ιού, που έχει μολύνει πάνω από 17.000 άτομα και προκαλέσει πάνω από 500 θανάτους στην Ινδία.
Ένας συνδυασμός μόλυνσης από βιομηχανία, γεωργία και αυτοκίνητα καλύπτει το Νέο Δελχί και δεκάδες άλλες ινδικές πόλεις με μια πυκνή γκρίζα αιθαλομίχλη για αρκετούς μήνες κάθε χρόνο. Τον Νέο Δελχί ήταν η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου για δεύτερο συναπτό έτος το 2019, σύμφωνα με την IQ AirVisual, ελβετική οργάνωση που συλλέγει δεδομένα ποιότητας αέρα παγκοσμίως.

Ωστόσο, κατά τις πρώτες 25 ημέρες του lockdown, που άρχισε στις 22 Μαρτίου, η συγκέντρωση δηλητηριωδών σωματιδίων PM2.5 ανά κυβικό μέτρο αέρα ήταν κατά μέσο όρο στα 44,18, σύμφωνα με ανάλυση κυβερνητικών δεδομένων από πλευράς του Reuters, υποδεικνύοντας σπάνια «καλή» αξιολόγηση- το ασφαλέστερο επίπεδο στην κλίμακα. Πρόκειται για μια μεγάλη πτώση από τον μέσο όρο των 81,88, που κατεγράφη μεταξύ της 22ης Μαρτίου και της 15ης Απριλίου του 2019, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων που συνέλεξε η αρμόδια κρατική αρχή. Η IQ AirVisual ανέφερε πως ο μέσος όρος της ετήσιας συγκέντρωσης PM2.5 σε κυβικό μέτρο αέρα ήταν 98,6 το 2019.
Η πρωτεύουσα της Ινδίας έχει περίπου 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα, περισσότερα από τις άλλες τρεις μεγάλες πόλεις- Μουμπάι, Τσενάι, Κολκάτα- μαζί. Επίσης, το κλείσιμο της 2,9 τρισ. δολαρίων ινδικής οικονομίας έχει επίσης περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση καυσίμου και ενέργειας της Ινδίας, βοηθώντας στην πτώση των επιπέδων μόλυνσης.
Ειδικοί πάντως προειδοποιούν πως η ποιότητα θα πέσει σημαντικά όταν η κυβέρνηση προβεί σε άρση των μέτρων, που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαΐου.
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη