Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2020
Στοχευμένη επανεκκίνηση της οικονομίας. Κατά πάσα πιθανότητα εργοτάξια θα είναι τα πρώτα που θα επαναλειτουργήσουν. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, εκτιμάται ότι αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει το ξεπάγωμα της κυπριακής οικονομίας σε τομείς καίριας σημασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.
Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει στη βάση επιδημιολογικών στοιχείων με συντονισμένο τρόπο, που να μην θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια συγκράτησης του ιού στην Κύπρο, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ένας από τους τομείς που αναμένεται να εκκινήσουν πρώτοι, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, είναι αυτός των ακινήτων και πιο συγκεκριμένα των εργοταξίων, ώστε από τη μία να ξεκινήσει ένα σημαντικό μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας και την ίδια ώρα να αποφορτιστούν σταδιακά οι υποχρεώσεις στήριξης των εργαζομένων από το κράτος. Από τους πρώτους τομείς που θα επανέλθουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι κι αυτοί των κομμωτηρίων, κουρείων και περιποίησης.
«Για το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων θα πρέπει να ικανοποιούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα, για παράδειγμα, η μείωση της καμπύλης των κρουσμάτων, η επάρκεια του ιατρικού συστήματος και τρίτον η συστηματική παρακολούθηση μέσα από τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού δειγματοληπτικών ελέγχων», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ στο ΚΥΠΕ.
Ο υπουργός είπε ότι το πλαίσιο περιλαμβάνει τρία στάδια που φτάνουν μέχρι το τέλος του 2021, ενώ κάλεσε όλους να σεβαστούν τα περιοριστικά μέτρα ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών του Πάσχα, έτσι ώστε να καταστεί ρεαλιστικό το πλάνο της επανεκκίνησης της οικονομίας.
«Ουσιαστικά με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη και το οικονομικό κόστος να κλιμακώνεται σημαντικά, αρκετές χώρες της ΕΕ σχεδιάζουν τη στρατηγική τους για σταδιακή άρση των περιορισμών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πετρίδης, προσθέτοντας πως και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την σταδιακή έξοδο από το γενικό lockdown, ώστε να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των κρατών-μελών για αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων από ένα κράτος σε άλλο για ομαλή λειτουργία της ενιαίας αγοράς.
Σχετικά

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες θα υποδεχτούμε τον Μάιο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση

Πάρε τον σκύλο σου και πάμε... στην Spyros Beach!
Ανοιχτή από σήμερα η οργανωμένη παραλία σκύλων στη Λάρνακα

Αυτή είναι η πεντάδα με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη - Ανάμεσά τους τρεις ελληνικές
Συνολικά έξι ελληνικές στη λίστα με τις 50

10 μαγικές εικόνες από το πιο «χαρούμενο νησί» στον κόσμο
Θα δίναμε τα πάντα για να βρισκόμασταν εκεί

Dexter Ressurrection: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της σειράς
Πότε θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική η νέα προσθήκη στο franchise της σειράς

Τέλος τα Made in China iPhones - Αλλάζει στέγη η Apple
Ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάζεται να στραφεί μακριά από την Κίνα

Τα 5 ελληνικά νησιά που προτείνει η Daily Mail για το φετινό καλοκαίρι
Αν αναζητάτε διακοπές με λιγότερο κόσμο, ανεξερεύνητα τοπία και την αίσθηση ότι ανακαλύπτετε έναν μικρό παράδεισο, αυτά τα πέντε νησιά είναι ιδανικά

Κλείνει (την Παρασκευή) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού
Από τη Σκαρίνου μέχρι την Ακτή του Κυβερνήτη

Καιρός: Βροχή και σκόνη σήμερα στην Κύπρο - Αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας