News , Guide

Η οδός Ανεξαρτησίας πεζοδρομείται και γίνεται ένα μεγάλο, υπαίθριο mall

Ο πιο εμπορικός δρόμος της Λεμεσού βάζει φρένο στα αυτοκίνητα και πεζοδρομείται, για να ενωθεί με το παραλιακό μέτωπο.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2019

Μια συζήτηση που εδώ και δεκαετίες απασχόλησε τόσο τους δημότες όσο και τις τοπικές Αρχές, φαίνεται να ρίχνει αυλαία, με τον Δήμαρχο και τους Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρούν, βάσει του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), σε πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας θέλοντας να δημιουργήσουν ένα μεγάλο, υπαίθριο mall, με εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και άλλους χώρους αναψυχής, χωρίς αυτοκίνητα να παραβιάζουν το αστικό τοπίο.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Ραφαηλίας Μενελάου στην Εφημερίδα Λεμεσός, τον περασμένο Ιούνιο, ολοκληρώθηκε η εκπόνηση μελέτης ΣΒΑΚ, από ανεξάρτητους συμβούλους σε Κύπρο, Γερμανία και Ελλάδα, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση των δημοσίων μεταφορών εντός της πόλης, αλλά και την πλήρη απεξάρτηση του ιστορικού κέντρου από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

«Ο Δήμος θα βγει μπροστά για να ‘δουλέψει’ το ΣΒΑΚ στην πόλη. Θέλει πολιτικές αποφάσεις με τόλμη και αποφασιστικότητα για να υλοποιηθεί. Σας θυμίζω ότι, όταν ήμουν Υπουργός Συγκοινωνιών πήραμε την απόφαση για δημιουργία ενός ΣΒΑΚ στην Λεμεσό», ανέφερε ο Νίκος Νικολαΐδης.

Διάβασε τι προνοεί το φιλόδοξο, αυτό, σχέδιο στη City.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close