Wine Guide , Εστιατόρια

Γνωριμία με τα βραβευμένα κρητικά κρασιά Αλεξάκης

Η ASL Cretan Trading Ltd παρουσίασε τα βραβευμένα κρητικά κρασιά Αλεξάκης

Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2019

Η εταιρεία ASL Cretan Trading ltd και το Οινοποιείο Αλεξάκης, παρουσίασαν σε συνεργάτες, φίλους και λάτρεις του κρασιού τα βραβευμένα Κρητικά κρασιά Αλεξάκης, στην παρουσία του ιδιοκτήτη και οινοποιείου Απόστολου Αλεξάκη, καθώς και του Δ/ντη πωλήσεων του οινοποιείου Σπύρου Χριστουδουλάκη.

Μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση 
Οι μέτοχοι του οινοποιού είναι ο Στέλιος Αλεξάκης, ιδρυτής της επιχείρησης κατά τη δεκαετία του 1970 και οινολόγος-χημικός μηχανικός, η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά τους, Λάζαρος και Απόστολος, οι οποίοι είναι και οι δύο πτυχιούχοι οινολόγοι: ο πρώτος από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και ο δεύτερος από το Φρέσνο της Καλιφόρνια.

Ο Λάζαρος και ο Απόστολος, με τις καινοτόμες ιδέες και την τεχνογνωσία τους, ελέγχουν την παραγωγή, σχεδιάζουν και υλοποιούν τη μελλοντική εξέλιξη του οινοποιείου, χωρίς όμως να χαθεί ούτε μια σταγόνα από την πολύτιμη κληρονομιά της πρώτης γενιάς.

Tο μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης
Το οινοποιείο Αλεξάκη είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης (με αποθηκευτική δυνατότητα 16 εκατ. λίτρα) και με πελάτες του τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει εξαγωγές στην Αμερική με το brand «Alexakis» και στη Ρωσία και στην Κίνα με ιδιωτική ετικέτα.

Eπί δεκαετίες συνεργάζονται με το σύνολο σχεδόν των αμπελουργών του νησιού, διατηρούν πολυετείς συνεργασίες μαζί τους και γνωρίζουν πλήρως όλες σχεδόν τις ιδιαιτερότητες του κρητικού αμπελώνα ποικιλίες όπως έδαφος και μικροκλίμα.

Αυτή η γνώση τους προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέγουν αμπελοτόπια με το ιδανικότερο έδαφος για κάθε διαφορετική ποικιλία που παράγουν.

Με γνώμονα την ποιότητα της πρώτης ύλης, η εργασία τους ξεκινάει στον αγρό.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close