Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2019
Η εταιρεία ASL Cretan Trading ltd και το Οινοποιείο Αλεξάκης, παρουσίασαν σε συνεργάτες, φίλους και λάτρεις του κρασιού τα βραβευμένα Κρητικά κρασιά Αλεξάκης, στην παρουσία του ιδιοκτήτη και οινοποιείου Απόστολου Αλεξάκη, καθώς και του Δ/ντη πωλήσεων του οινοποιείου Σπύρου Χριστουδουλάκη.
Μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση
Οι μέτοχοι του οινοποιού είναι ο Στέλιος Αλεξάκης, ιδρυτής της επιχείρησης κατά τη δεκαετία του 1970 και οινολόγος-χημικός μηχανικός, η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά τους, Λάζαρος και Απόστολος, οι οποίοι είναι και οι δύο πτυχιούχοι οινολόγοι: ο πρώτος από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και ο δεύτερος από το Φρέσνο της Καλιφόρνια.
Ο Λάζαρος και ο Απόστολος, με τις καινοτόμες ιδέες και την τεχνογνωσία τους, ελέγχουν την παραγωγή, σχεδιάζουν και υλοποιούν τη μελλοντική εξέλιξη του οινοποιείου, χωρίς όμως να χαθεί ούτε μια σταγόνα από την πολύτιμη κληρονομιά της πρώτης γενιάς.
Tο μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης
Το οινοποιείο Αλεξάκη είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης (με αποθηκευτική δυνατότητα 16 εκατ. λίτρα) και με πελάτες του τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει εξαγωγές στην Αμερική με το brand «Alexakis» και στη Ρωσία και στην Κίνα με ιδιωτική ετικέτα.
Eπί δεκαετίες συνεργάζονται με το σύνολο σχεδόν των αμπελουργών του νησιού, διατηρούν πολυετείς συνεργασίες μαζί τους και γνωρίζουν πλήρως όλες σχεδόν τις ιδιαιτερότητες του κρητικού αμπελώνα ποικιλίες όπως έδαφος και μικροκλίμα.
Αυτή η γνώση τους προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέγουν αμπελοτόπια με το ιδανικότερο έδαφος για κάθε διαφορετική ποικιλία που παράγουν.
Με γνώμονα την ποιότητα της πρώτης ύλης, η εργασία τους ξεκινάει στον αγρό.

Σχετικά
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ
Ο Όμιλος Chimonides Bros επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εστίασης με 3 μοναδικά concepts
Από το fine dining έως το αυθεντικό κυπριακό σουβλάκι — ένας όμιλος που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.
Αγαπημένη αλυσίδα street food pasta γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με φοβερή προσφορά!
Και προσκαλεί τους απανταχού μακαρονάδες σε ένα από τα σποτ του
Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.
Δύο βραδιές στην Κύπρο φωτισμένες με αστέρια Michelin
Ο Chef Θάνος Φέσκος, κάτοχος δύο αστεριών Michelin, συναντά τον επίσης βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Chef Παύλο Κυριάκη
Το Jamie’s Italian στη Λευκωσία παρουσιάζει: Wine Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Mια ευχάριστη συνάντηση με επίκεντρο το κυπριακό κρασί
Το Olio (από το Σάββατο) μπαίνει... σε νέα εποχή!
Το Olio υπόσχεται ένα μοναδικό dining experience... με νέο μενού υπογεγραμμένο από τον σεφ Νίκο Ψηλό, νέα εικόνα και ελληνικούς ρυθμούς
Ανοίγει σήμερα το νέο, πολυαναμενόμενο all day στέκι της Στασικράτους
Μια φρέσκια άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας φέρνει μαζί της εκλεκτό καφέ, μεσογειακές γεύσεις, after work drinks και lounge βραδιές με κρασί και signature cocktails
Τον Πατρικό ξεσηκώνεται από την Τερσεφάνου και προσγειώνεται στη Λευκωσία
Για ένα μόνο βράδυ, στήνουν την κουζίνα τους στο δρομάκι της Τρικούπη και ετοιμάζουν 4 ξεχωριστά πιάτα
AMANO Kitchen Bar - Νέα γαστρονομική εποχή με τον Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλο ως Consultant & Culinary Director
Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία.