8 κανόνες για καλό ταίριασμα κρασιού και φαγητού

Το ενδιαφέρον σας για το κρασί θα εισέλθει σε άλλο επίπεδο όταν αρχίσετε να αναρωτιέστε ποια τρόφιμα ταιριάζουν με το κρασί που πίνετε.

Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε για τα ταίριασμα τροφίμων και κρασιών είναι να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία ώστε να αισθάνεστε άνετοι και επιπλέον να πειραματιστείτε μόνοι σας! Λέγεται ότι το καλύτερο κρασί που συνδυάζεται με το αγαπημένο σας γεύμα είναι το κρασί που σας αρέσει περισσότερο με αυτό! Περί ορέξεως δηλαδή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που θα σας βοηθήσουν.

1. Το κρασί πρέπει να είναι πιο όξινο από το φαγητό.

2. Το κρασί πρέπει να είναι πιο γλυκό από το φαγητό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σοκολάτα και τα περισσότερα κόκκινα κρασιά ΔΕΝ συνδυάζονται καλά μαζί.

3. Το κρασί πρέπει να έχει την ίδια ένταση γεύσης με το φαγητό.

4. Τα κόκκινα κρασιά ταιριάζουν καλύτερα με έντονα αρωματισμένα κρέατα.

5. Τα λευκά κρασιά συνδυάζονται καλύτερα με λευκά κρέατα και ψάρια.

6. Τα κόκκινα κρασιά με υψηλές τανίνες, είναι καλύτερα ισορροπημένα με το λίπος.

7. Τις περισσότερες φορές, τα αφρώδη, τα λευκά και τα ροζέ κρασιά δημιουργούν ζεύγη αντιθέσεων.

8. Τις περισσότερες φορές, τα κόκκινα κρασιά δημιουργούν συμπληρωματικά ζεύγη.

Ένα πετυχημένο ζευγάρωμα τροφίμων και κρασιών δημιουργεί ισορροπία μεταξύ των συστατικών ενός πιάτου και των χαρακτηριστικών ενός κρασιού. Υπάρχουν δύο τύποι ζευγών τροφίμων και κρασιών.: Τα συμπληρωματικά ζεύγη και τα ζεύγη αντιθέσεων.

Με απλά λόγια, τα τρόφιμα και τα κρασιά που έχουν πολυάριθμα κοινά χαρακτηριστικά είναι συμπληρωματικά ζεύγη και τα τρόφιμα και τα κρασιά που δεν έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά ονομάζονται ζεύγη αντιθέσεων. Ένα συμπληρωματικό ζεύγος δημιουργεί ισορροπία ενισχύοντας κοινά χαρακτηριστικά γεύσης ενώ ένα ζεύγος αντιθέσεων δημιουργεί ισορροπία με αντιθέσεις γεύσεων.

Πηγή: https://www.facebook.com/oenognosia/  

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29