Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2020
Με τον καταιγισμό ειδήσεων, τις θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news να… οργιάζουν, ο κόσμος αναζητά έγκυρη πληροφόρηση για την πανδημία του κοροναϊού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσε απευθείας επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας συνομιλιών WhatsApp, όπου απαντάει σε όλα τα θέματα που αφορούν τον COVID-19.
Από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται κάποιος, μπορεί να προσθέσει στις επαφές του τον αριθμό του ΠΟΥ +41 79 475 22 09 στο WhatsApp και στη συνέχεια να στείλει απλώς το μήνυμα «Hi».
Ο Οργανισμός απαντά αμέσως με ένα διαδραστικό μενού που κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο σχεδόν στο σύνολο των ερωτημάτων που υπάρχουν γύρω από την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη.
Πόσα κρούσματα παρουσιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο; Τι πρέπει να κάνω για να προστατευτώ; Μπορώ να ταξιδέψω; Για όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν απαντήσεις και για ακόμα περισσότερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενότητα Mythbusters, όπου ο ΠΟΥ καταρρίπτει όλους τους μύθους που κυκλοφορούν παγκοσμίως.
Για παράδειγμα εξηγεί πως ο ιός δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια, ούτε φυσικά μπορεί κάποιος να εξολοθρεύσει τον ιό εάν καθαρίσει το σώμα του με… χλωρίνη.
«Η ψηφιακή τεχνολογία μας δίνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να δώσουμε ζωτικής σημασίας πληροφορίες και να τις μεταδώσουμε πιο γρήγορα από την πανδημία. Μας βοηθάει να σώσουμε ζωές και να προστατέψουμε τις ευαίσθητες ομάδες» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγεσούς. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε πέντε γλώσσες, Αγγλικά, Κινέζικα, Αραβικά, Γαλλικά, Ρωσικά, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν και τα Ισπανικά, όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.who.int/
Σχετικά

Κλείνει και το highway Λεμεσού-Λευκωσίας, για ολονύχτιες εργασίες
Κλειστή το βράδυ για εργασίες η δεξιά λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Σκαρίνου και Γερμασόγειας και σε Λατσιά και Στρόβολο

Κλειστός απόψε ο αυτοκινητόδρομος Πάφου-Λεμεσού από Παραμάλι μέχρι Επισκοπή
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αυτό είναι το πιο φωτογενές νησί στον κόσμο για το 2025
Ξεπέρασε νησιά όπως η Τζαμάικα και η Σρι Λάνκα

Οι 3 κατασκηνωτικοί χώροι που αναβαθμίζονται
Έργα υποδομής και εγκαταστάσεις δασικής αναψυχής εντός των κρατικών δασών

Η Κύπρος ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς των Βρετανών
"Το all-inclusive είναι πλέον ο αγαπημένος τρόπος διακοπών του έθνους — βάζεις το πορτοφόλι σου σε λειτουργία μην ενοχλείτε!".

«Αγγίζει» τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία - Υποχωρεί από σήμερα η σκόνη (βίντεο)
Αναλυτικά η πρόγνωση


Νέα προσφορά από τη Wizz Air: Έως και 21% έκπτωση σε όλες τις πτήσεις (για δύο μέρες)
H Wizz Air συνεχίζει τον εορτασμό των γενεθλίων της με νέα προσφορά – Έως και 21% έκπτωση σε όλες τις πτήσεις!

Επιμένουν οι Βρετανικές Βάσεις: Μην κολυμπάτε στο Lady’s Mile μέχρι νεωτέρας
Θα υπάρξει ενημέρωση ανάλογα με τις εξελίξεις

Ισχυροί άνεμοι στο μενού του καιρού σήμερα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση

Η ασιατική πρωτεύουσα που είναι ο προορισμός με τις περισσότερες αναζητήσεις αυτή τη στιγμή στον κόσμο
Σύμφωνα με την Kayak

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα με ισχυρούς άνεμους – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, με αποτέλεσμα την παρουσία αιωρούμενης σκόνης στην ατμόσφαιρα.