Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019
Το Social Kitchen βρίσκεται σε ένα γωνιακό κατάστημα της λεωφόρου και έρχεται να μας προτείνει καθημερινά μαγειρευτά νόστιμα πιάτα για ένα ιδανικό μεσημεριανό γεύμα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ένας χώρος που κουβαλάει στη διακόσμηση του επιρροές από αμερικάνικα φαγάδικα που βλέπουμε σε χολιγουντιανές ταινίες με ‘50s-’60s αισθητική και design. Με την είσοδο σου στο εστιατόριο αμέσως η προσοχή σου πέφτει στον τοίχο δεξιά γεμάτος φυλλωσιές και πολύχρωμους παπαγάλους. Η δική μας παρέα επέλεξε να καθίσει στο εσωτερικό αν και υπάρχει επιλογή στον πλάγιο χώρο του εστιατορίου στο εξωτερικό.
Το μενού χωρίζεται κατά ημέρα όπου σου προσφέρονται τέσσερεις με πέντε επιλογές μαγειρευτών πιάτων. Παράλληλα, υπάρχουν πιάτα σχάρας όπως σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιές χοιρινές και κοτόπουλο, χαλούμι και κοτόπουλο στήθος ή μπούτι. Επιπλέον, θα βρεις και μία επιλογή από πέντε διαφορετικές σαλάτες, συνοδευτικά και ορεκτικά.
Εμείς πήγαμε ημέρα Τετάρτη και από το μενού της ημέρας επιλέξαμε τουρλού με χοιρινό, διάφορα λαχανικά, θυμάρι και ντομάτα (€8) που ήταν γευστικότατο, καλαμάρι τηγανητό (€9.5) με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και ρεβίθια με σπανάκι (€8). Μαζί δοκιμάσαμε τους κολοκυθοκεφτέδες (€5), το δροσερό τζατζίκι και την καλοφτιαγμένη μουχαμάρα (€4.5). Στο τέλος έφτασε μία μεγάλη μερίδα για τον καθένα μας με χαλβά κατσαρόλας, γλυκά του κουταλιού και σπιτικό παγωτό βανίλια. Σίγουρα μία επιλογή για μεσημεριανό στο κέντρο που την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Σχετικά

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Το νέο κατάστημα Starbucks στη Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του!
Η εμπειρία Starbucks, τώρα και στη Σταυρού – σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και φιλοξενίας.

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά

Τέλος εποχής για το θρυλικό σουβλάκι του Άρη
Όλη η Kύπρος έχει φάει από εκεί: Το τέλος του θρυλικού σουβλατζίδικου που λάτρεψαν ντόπιοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας

Ανακαλύπτουμε τις "κρυφές" αυλές και τους "μυστικούς" κήπους της Λευκωσίας
Η Λευκωσία αποκαλύπτεται μέσα από τα αθέατα διαμάντια της — αυλές που ζωντανεύουν με γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες του καλοκαιριού.

Βγαίνουμε για ασιατικό σε ένα διάσημο μαγαζί που μετακόμισε στην πλατεία!
Το μαγαζί που για χρόνια μάς υποδεχόταν στο κέντρο, μας περιμένει πλέον σε μία ήσυχη πλατεία

Νέα παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει πλούσιο μεζέ κάτω από την υπέροχη κληματαριά
Παραδοσιακή κουζίνα, κυπριακή ψυχή και μια αυλή που σε ταξιδεύει

Τις Τετάρτες απολαμβάνουμε All You Can Eat δίπλα στο κύμα
Σε ένα υπέροχο εστιατόριο που συνδυάζει μοναδική τοποθεσία, εκλεκτή ψαροφαγία, άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές
