Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2020
Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από αύριο.
Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και μέχρι τις αυγινές ώρες αναμένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, ξεκινώντας από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με τα φαινόμενα να περιορίζονται σε έκταση μετά το μεσημέρι. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Οι θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, αρχικά, παροδικά αυξημένες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά, ενώ σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 και τοπικά ισχυροι 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα βόρεια και δυτικά λιγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη στα νότια παράλια.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και πολύ πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες