Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2019
Ο Σκότι Μπάουερς ισχυριζόταν ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την αφρόκρεμα των σταρ του κλασικού Χόλιγουντ. Μεταξύ αυτών που έλεγε χαρακτηριστικά ότι έχει «κουτουπώσει» ήταν ο Κάρι Γκραντ, η Λάνα Τέρνερ, η Βίβιαν Λι, ο Σπένσερ Τρέισι, ο ισχυρός ανήρ του FBI, Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, καθώς και ο Δούκας και η Δούκισσα του Γουίνδσορ.
Η μυστική «καριέρα» του Μπάουερς (ο οποίος έφερε το προσωνύμιο «αρσενική μαντάμ των σταρ») στα παρασκήνια του Χόλιγουντ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μόλις το 2012 όταν εκδόθηκαν τα αποκαλυπτικά απομνημονεύματά του με τον τίτλο "Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars" (Οι περιπέτειες μου στο Χόλιγουντ και οι μυστικές σεξουαλικές ζωές των σταρ).
Μεταξύ των ιστοριών που αφηγείται στο βιβλίο του ο Μπάουερς και θα μπορούσαν να προέρχονται από τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά του '40 και του '50 που ασχολούντο με τα «άπλυτα» των σταρ, ξεχωρίζει το θεαματικό τρίο που λέει ότι είχε κάνει ο πρώην πεζοναύτης, βενζινοπώλης και μπάρμαν με την Άβα Γκάρντνερ και την Λάνα Τέρνερ, ενώ το σεξ που έκανε με την Βίβιαν Λι ήταν τόσο θορυβώδες που μια φορά είχαν ξυπνήσει τον σκηνοθέτη Τζορτζ Κιούκορ που κοιμόταν δύο δωμάτια πιο πέρα.
Στο βιβλίο του ισχυριζόταν επίσης ότι τόσο η Κάθριν Χέμπορν όσο και ο Σπένσερ Τρέισι ήταν γκέι και η φημισμένη ερωτική ιστορία τους ήταν στημένη από τα στούντιο του Χόλιγουντ, με την πολύτιμη αρωγή του ίδιου που φρόντιζε να βρίσκει και για τους δύο ερωτικούς παρτενέρ του ίδιου φύλου. Όπως έγραφε, είχε κοιμηθεί και ο ίδιος με τον Τρέισι ενώ είχε εξασφαλίσει τη συντροφιά πάνω από 150 κοριτσιών για την Χέμπορν.
Όπως είχε επισημανθεί και κατά την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου, όλοι όσοι αναφέρονταν στο βιβλίο ήταν ήδη νεκροί προ πολλού ενώ ο βιογράφος του Σπένσερ Τρέισι, Τζέιμς Κέρτις είχε δηλώσει: «Ο Μπάουερς είναι γεμάτος εντυπωσιακές ιστορίες και αποκαλύψεις, όλες τους αδύνατον να επαληθευτούν». Ο Κέρτις πάντως είχε επαληθεύσει το γεγονός ότι η Χέμπορν τουλάχιστον, είχε μια «ενεργή γκέι ζωή».
Ο Μπάουερς πάντως ήταν σίγουρα αμφισεξουαλικός ή πανσεξουαλικός ίσως. Έλεγε ότι είχε κοιμηθεί τόσο με τον Κάρι Γκραντ όσο και με τον Ράντολφ Σκοτ, μπαίνοντας ανάμεσα στο πιο διάσημο «μυστικό ζευγάρι» (σύμφωνα με τον θρύλο) του Χόλιγουντ: «Οι τρεις μας είχαμε μπλέξει σε πολλές τρελές σεξουαλικές περιπέτειες». Ισχυριζόταν επίσης ότι αυτός είχε «ζευγαρώσει» τον Κάρι Γκραντ με τον Ροκ Χάντσον και ότι είχε κοιμηθεί με τον περιβόητο διευθυντή του FBI, Τζέι Έντγκαρ Χούβερ («Ήταν ντυμένος τραβεστί») αλλά και με τον Δούκα και την Δούκισσα του Γουίνδσορ, την κυρία Γουόλις Σίμσον, για την οποία έγραφε ότι ήταν μια «κυρία με α**ίδια».
Ακόμα και ο διάσημος σεξολόγος Άλφρεντ Κίνσεϊ λέγεται ότι είχε εκπλαγεί από τα σεξουαλικά κατορθώματα του Σκότι Μπάουερς και τον είχε αναζητήσει κάποτε για να τον υποβάλλει σε τεστ. Εκείνος δέχτηκε με χαρά και όπως έλεγε αργότερα, «τσέκαρε» κάθε πιθανή σεξουαλική πράξη στη λίστα του Κίνσεϊ: «Πράγματα που θεωρούσε ασύλληπτα ακατόρθωτα, εγώ τα είχα σκεφτεί και τα είχα κάνει ήδη».
Παρότι βρισκόταν στην καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο Μπάουερς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι είχε τόσο έντονη σεξουαλική ζωή που δεν προλάβαινε να δει ταινίες: «Μια ταινία διαρκεί ένα δίωρο περίπου. Εγώ ήμουν απασχολημένος κάθε λεπτό».
Πηγή: www.lifo.gr
Σχετικά

Πέθανε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ο Ρέντφορντ υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο αγαπητούς πρωταγωνιστές του αμερικανικού κινηματογράφου

Maestro: Οι δύο ηθοποιοί που προστίθενται στην 4η σεζόν της σειράς
Οι φανατικοί της σειράς μετρούν αντίστροφα για να δουν τη συνέχεια της συναρπαστικής ιστορίας

Το ντοκιμαντέρ "The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause" επιστρέφει στην Κύπρο για μία ακόμη αποκλειστική προβολή
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση για την υγεία των γυναικών

Το ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
Με ελεύθερη είσοδο

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!