Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2020
Σε «υψηλό», από «μέτριο» που ήταν μέχρι χθες, αναβάθμισε σήμερα το επίπεδο κινδύνου από τον νέο κορωνοϊό η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται.
Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) έκανε γνωστό σήμερα ότι το επίπεδο κινδύνου για τους κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. είναι «υψηλό». Όπως ανέφερε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα 2.100 κρούσματα του Covid-19 σε 18 από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., ενώ 38 Ευρωπαίοι πολίτες πέθαναν από την επιδημία. Τα περισσότερα από τα θύματα (35) ήταν στην Ιταλία, ενώ καταγράφηκαν δύο νεκροί στη Γαλλία και ένας στο Σαν Μαρίνο.
«Οι χώρες-μέλη αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την επιδημία του Covid-19. Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια κατάσταση που δεν είναι ίδια με τις άλλες» δήλωσε. Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τα κρούσματα στην Ιταλία ανέρχονται σε περίπου 1.700.
Σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι χώρες της Ε.Ε. θέλουν να εφαρμόσουν ελέγχους στα σύνορά τους με αφορμή την επιδημία αυτήν.
Όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες, ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν με ακρίβεια, προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένη μια ταχεία ανάκαμψη μετά το πέρας της επιδημίας. «Θα εξετάσουμε τα αιτήματα για δημοσιονομική ευελιξία», συνέχισε, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να διασφαλίσουν την ανάπτυξη απέναντι στους κινδύνους που θέτει ο Covid-19. Σχολιάζοντας τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που ενδέχεται να έχει η επιδημία στην κινεζική οικονομία, είπε ότι ίσως να είναι «σημαντικές» και παραδέχτηκε ότι οι εισαγωγές πρώτων υλών από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν μειωθεί.
Σχετικά
Εδώ θα στηθεί η Παραμυθούπολη της Λεμεσού
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για το πού και πότε θα λειτουργήσει το Limassol Christmas Land
Η Lidl Κύπρου προσφέρει έκπτωση -15% σε όλα τα φρέσκα χοιρινά κρεατικά
Η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την προσβασιμότητα στο ποιοτικό φρέσκο κρέας, προσφέροντας οικονομικές λύσεις για κάθε κυπριακό νοικοκυριό.
Διαγωνισμός Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας, και φέτος στη Λεμεσό
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για ταξίδι το 2026 είναι μια ευρωπαϊκή χώρα
Η χώρα ανέβηκε από την περσινή της θέση στην κατάταξη, ξεπερνώντας την Ισλανδία και την Αυστραλία και βρέθηκε στην πρώτη θέση
Αυτοί ήταν (επίσημα) οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο για ταξίδια το 2025
Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις αποκαλύφθηκαν σε μια νέα έκθεση από την eDreams ODIGEO
Η Aegean αυτά τα Χριστούγεννα σε ταξιδεύει στην Ευρώπη, με 30% έκπτωση
21 ευρωπαϊκές χώρες σας περιμένουν με έως -30%!
«All's Fair»: Η σειρά, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Καρντάσιαν, θεωρείται η «χειρότερη όλων των εποχών»
Αυτή τη στιγμή, το «All's Fair» έχει ποσοστό μηδέν τοις εκατό στο Rotten Tomatoes, τον γνωστό ιστότοπο που συγκεντρώνει αξιολογήσεις κριτικών
Οι καλύτεροι οικονομικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2026
Η Skyscanner, o δημοφιλής ιστότοπος σύγκρισης πτήσεων έχει ερευνήσει τα δεδομένα για να αποκαλύψει τους προορισμούς με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το επόμενο έτος
Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Google λανσάρει το Street View στην Κύπρο
Ανακαλύψτε την Κύπρο όπως ποτέ άλλοτε: την πολιτιστική της κληρονομιά, τις ακτές και τις πόλεις, μέσα από το Google Maps