Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020
Ασθενής ψηλή πίεση και µέτριο µέχρι ισχυρό, βορειοανατολικό, ρεύµα αέρα θα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ από το Σάββατο αναµένεται ασθενής χαµηλή πίεση.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, αρχικά από ψηλές και αργότερα και από µέσες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και τοπικά, στα προσήνεµα, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά παράλια και γενικά ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει παγετός, στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ τοπικά στα δυτικά παράλια αλλά και σε υπήνεµες περιοχές, ενώ στα προσήνεµα παράλια και ορεινά, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά παράλια και γενικά ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος και, το βράδυ αναµένονται µεµονωµένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά ή και παροδική χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το Σαββατοκύριακο, πιθανό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη στην ατµόσφαιρα. Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σαββατοκύριακο, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, εκτός από τα δυτικά παράλια, που θα κυµαίνεται γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Τη ∆ευτέρα θα σηµειώσει µικρή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί γενικά κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 55 εκατοστά.
Σχετικά


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών