Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2020
Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το Αιγαίο, κινείται αργά ανατολικά ενώ από το Σάββατο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα.
Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 55 εκατοστά.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα με το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και τοπικά στα ορεινά χιόνια . Το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής αναμένεται παγετός στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση το τριήμερο για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και ψυχρός, και το βράδυ αναμένεται παγετός στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό, πιθανό να σημειωθεί παγετός και σε παράλιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών