Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2020
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ την Τρίτη αναμένεται παροδικά ασθενής χαμηλή πίεση. Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή, από το βράδυ της Πέμπτης.
Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, ενώ προς τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και το πρωί αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Το απόγευμα και το βράδυ, ωστόσο, αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νωρίς το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα, στα προσήνεμα μέτριοι και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία δεν αποκλείεται να δώσει μεμονωμένη ελαφρά βροχή ή και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πολύ ισχυρούς ανέμους, ενώ σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μέχρι την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά αλλά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή αναμένεται πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 76 εκατοστά.
Σχετικά
Η Lidl Κύπρου προσφέρει έκπτωση -15% σε όλα τα φρέσκα χοιρινά κρεατικά
Η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την προσβασιμότητα στο ποιοτικό φρέσκο κρέας, προσφέροντας οικονομικές λύσεις για κάθε κυπριακό νοικοκυριό.
Διαγωνισμός Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας, και φέτος στη Λεμεσό
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για ταξίδι το 2026 είναι μια ευρωπαϊκή χώρα
Η χώρα ανέβηκε από την περσινή της θέση στην κατάταξη, ξεπερνώντας την Ισλανδία και την Αυστραλία και βρέθηκε στην πρώτη θέση
Αυτοί ήταν (επίσημα) οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο για ταξίδια το 2025
Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις αποκαλύφθηκαν σε μια νέα έκθεση από την eDreams ODIGEO
Η Aegean αυτά τα Χριστούγεννα σε ταξιδεύει στην Ευρώπη, με 30% έκπτωση
21 ευρωπαϊκές χώρες σας περιμένουν με έως -30%!
«All's Fair»: Η σειρά, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Καρντάσιαν, θεωρείται η «χειρότερη όλων των εποχών»
Αυτή τη στιγμή, το «All's Fair» έχει ποσοστό μηδέν τοις εκατό στο Rotten Tomatoes, τον γνωστό ιστότοπο που συγκεντρώνει αξιολογήσεις κριτικών
Οι καλύτεροι οικονομικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2026
Η Skyscanner, o δημοφιλής ιστότοπος σύγκρισης πτήσεων έχει ερευνήσει τα δεδομένα για να αποκαλύψει τους προορισμούς με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το επόμενο έτος
Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Google λανσάρει το Street View στην Κύπρο
Ανακαλύψτε την Κύπρο όπως ποτέ άλλοτε: την πολιτιστική της κληρονομιά, τις ακτές και τις πόλεις, μέσα από το Google Maps
Πετάμε με εισιτήριο από €14.99 για υπέροχους πρόορισμούς από Πάφο με την Ryanair
H νέα προσφορά της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας που θα σε ενθουσιάσει