Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020
Η σχεδόν οκτώ χιλιομέτρων γέφυρα, που συνδέει την Δανία με την Σουηδία,αναμένεται να βαφτεί για πρώτη φορά από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία το 2000. Εκτιμάται ότι για να ολοκληρωθεί το τεράστιο αυτό έργο, θα χρειαστούν 13 χρόνια.
Η Γέφυρα Όρεσουντ, που έγινε διάσημη από το αστυνομικό σήριαλ της σκανδιναβικής τηλεόρασης «The Bridge», χρειάζεται να βαφτεί εκ νέου, προκειμένου να γίνει συντήρηση στον χαλύβδινο σκελετό της. Η συνολική έκταση του έργου φτάνει τα 300.000 τετραγωνικά μέτρα.
«Το τελευταίο στρώμα βαφής από τα πέντε υπάρχοντα, θα έχει φύγει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, άρα θα χρειαστεί να γίνει νέο βάψιμο,ούτως ώστε να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα κατώτερα στρώματα, που προστατεύουν τον χάλυβα από τη διάβρωση», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Γιόχαν Νορντ στο Reuters.
Η γέφυρα βάφτηκε τελευταία φορά, κατά τμήματα στην ξηρά, πριν συναρμολογηθεί στο νερό. Αυτή τη φορά, θα αναρτηθεί μια ειδική πλατφόρμα στο πλαϊνό τμήμα της γέφυρας, με τους εργάτες να κρέμονται από γερανούς, στο Στενό του Όρεσουντ.
«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά, διότι δουλεύεις σε ύψος 20 - 30 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε ειδικούς γερανούς προκειμένου να έχεις πρόσβαση στη γέφυρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Muehlhan Denmark, Γιενς Μορκ.
Η γερμανική εταιρία βιομηχανικών υπηρεσιών Muehlhan, έχει επιλεγεί για τα δύο πρώτα χρόνια του έργου, στη διάρκεια των οποίων θα περαστεί με μαύρη μπογιά. Η επιφάνεια είναι αντίστοιχη με 42 γήπεδα ποδοσφαίρου. Ο Μορκ δήλωσε ότι, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν 300.000 - 400.000 λίτρα μπογιάς για την ολοκλήρωση του έργου.
Πηγή: huffingtonpost.gr
Σχετικά


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών