News , Τέχνη

Πώς να μετατρέψεις τη selfie σου σε κλασικό έργο ζωγραφικής

Άνθρωποι το τόλμησαν και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2019

Θυμάστε το FaceApp;  Αποτελεί πλέον παρελθόν. Μια νέα εφαρμογή έρχεται να κατακτήσει τα κινητά σας, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μετατρέψει τη selfie σας σε ένα κλασικό πορτρέτο, άξιο να διεκδικήσει θέση σε μουσείο περιωπής.

Η εφαρμογή AI Portraits App δημιουργήθηκε από ερευνητές στο MIT-IBM Watson AI Lab. Οι ερευνητές φόρτωσαν δεκάδες χιλιάδες πορτρέτα από την Πρώιμη Αναγέννηση έως τη Σύγχρονη Τέχνη για να βοηθήσουν στη «εκπαίδευση» των Generative Adversarial Network (GAN) μοντέλων.

Στον ιστότοπο αναφέρεται ότι δεν υφίστανται άλλα κίνητρα εκτός από το να διδάξουν τους χρήστες για την τέχνη. «Οι φωτογραφίες σας στέλνονται στους σέρβερ μας για να παράγουν πορτρέτα. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε δεδομένα από τις φωτογραφίες σας για κανέναν άλλον σκοπό και θα τις  διαγράψουμε/“σβήσουμε” αμέσως» διευκρινίζεται για να τονιστεί η διαφορά με την εφαρμογή FaceApp, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να «προχωρήσει πολλά χρόνια, στο μέλλον» τη δική του φωτογραφία ή τη φωτογραφία κάποιου άλλου. 

Μειονέκτημα: η εφαρμογή δεν μπορεί να αναπαράξει το καταπληκτικό χαμόγελό σας (αν διαθέτετε καταπληκτικό χαμόγελο).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My #renaissanceportrait according to #aiportraits #love_AI

A post shared by Sephora Venites (@sephoravenites) on

«Οι μετρ πορτρετίστες σπάνια ζωγράφιζαν πρόσωπα χαμογελαστά καθώς το χαμόγελο και το γέλιο συσχετιζόταν, συνήθως, με ένα πιο κωμικό είδος ζωγραφικής και επειδή μια τόσο έκδηλη έκφραση μπορεί να θεωρηθεί ότι παραμορφώνει το πρόσωπο του μοντέλου. Η ανικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να αναπαράξει τα χαμόγελά μας κάτι μας διδάσκει για την ιστορία της τέχνης» υπογραμμίζεται στον ιστότοπο.

Η τεχνολογία δημιουργεί επίσης έναν «διευκρινιστεί», το οποίο κρίνει αν ένα δεδομένο για παράδειγμα είναι ψεύτικο. Αυτός ο τύπος αλγορίθμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά σκοπών, όπως η ανίχνευση ψεύτικων βίντεο σχεδιασμένα να μοιάζουν με πραγματικές ηχογραφήσεις από πραγματικούς ανθρώπους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#portrait #aiportraits #selfie #awesome #renaissance

A post shared by Nat SMITH (@nat.smith26) on

πηγή: APE-MΠΕ/ CNN

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close