Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2020
Η Flybe, η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, βρίσκεται σε συνομιλίες για την επιβίωσή της από το βράδυ της Κυριακής, περίπου ένα χρόνο μετά την προσωρινή, όπως αποδείχθηκε, οικονομική διάσωσή της από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Virgin Atlantic.
Σύμφωνα με το Sky News, η Flybe, η οποία εκτελεί πάνω από τις μισές εσωτερικές πτήσεις της Βρετανίας εκτός του Λονδίνου, προσπαθεί να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση εν μέσω αυξανόμενων απωλειών.
Η λογιστική εταιρεία Ernst & Young, βρίσκεται σε αναμονή για να θέσει σε καθεστώς διαχείρισης τον όμιλο Flybe, σύμφωνα με πηγές της αεροπορικής βιομηχανίας.
Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί για την κρίση στην Flybe τις τελευταίες ημέρες, με περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν εάν η εταιρεία καταρρεύσει.
Μια πηγή κοντά στην αεροπορική δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ότι το Τμήμα Μεταφορών και το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει ή να διευκολύνει οποιαδήποτε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στην εταιρεία.
Εάν η Flybe δεν μπορέσει να επιτύχει μια συμφωνία διάσωσης, θα είναι η δεύτερη σημαντική κατάρρευση μεγάλης αεροπορικής εταιρείας μέσα σε τέσσερις μήνες, μετά την χρεοκοπία του ομίλου Thomas Cook τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η Flybe διαθέτει περίπου 75 αεροσκάφη και εξυπηρετεί περισσότερα από 80 αεροδρόμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.
Στη Βρετανία, έχει σημαντική παρουσία σε αεροδρόμια όπως το Μπέλφαστ, το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ και το Σαουθάμπτον.
Σύμφωνα με συμφωνία που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει την Virgin Atlantic, τον όμιλο Stobart, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του αερολιμένα του Σάουθεντ, και η Cyrus Capital Partners, απέκτησαν τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία της Flybe.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, η αεροπορική εταιρία δήλωσε στο twitter: « Η Flybe συνεχίζει να παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση και συνδεσιμότητα στους πελάτες μας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν όπως έχουν προγραμματίσει. Δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες».
Σχετικά

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θα ψήσεις σούβλα στο βουνό
Εξόρμηση για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών


Saulieu: Το κρυφό διαμάντι της Βουργουνδίας
Μια μικρή πόλη όπου η φύση, η τέχνη και η γαλλική γαστρονομία συναντιούνται