News , Τέχνη

Πώς θα ήταν διάσημες μορφές της παγκόσμιας τέχνης αν ζούσαν σήμερα

Ο Βαν Γκογκ κάνει πατίνι και η Μόνα Λίζα ποζάρει με μαύρο σουέτ τζάκετ με φόντο κάποια μεγαλούπολη

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2019

Ο Πορτογάλος εικαστικός UntitledSave φαντάστηκε πως θα ήταν μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες και σημαντικές μορφές της παγκόσμιας τέχνης αν ζούσαν στη σημερινή εποχή, στο σύμπαν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των influencers.

Και κάπως έτσι έκανε μία επιλογή από γνωστές προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει τον κόσμο των εικαστικών, από σπουδαίους ζωγράφους όπως η Φρίντα Κάλο, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ μέχρι χαρακτηριστικά μοντέλα σε πασίγνωστους πίνακες που πλέον έχουν αίγλη αντίστοιχη με εκείνη ενός αληθινού συμβόλου της ποπ κουλτούρας.

Η Μονα Λίζα ποζάρει στη Νέα Υόρκη, η Φρίντα Κάλο μοιάζει περισσότερο σε άλλη, μελαγχολική Λάνα Ντελ Ρέι, πάντα με τα λουλούδια της στα μαλλιά και ένα φλοράλ φόρεμα με τζιν μπουφάν. 

Ο Νταλί σε ρόλο φωτογράφου (ναι, μπορούμε εύκολα να τον φανταστούμε) και μία υπέροχη παρέα που αν υπήρχε στα αλήθεια θα χαλούσε κόσμο. Ο Πικάσο, ο Γκούσταβ Κλιμντ, ο Βαν Γκονγκ, ο Νταλί και ο Άντι Γουάρχολ παίρνουν τα skateboards τους και στήνονται για το «κλικ», την ίδια στιγμή που Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι ποζάρει αγκαλιά με τη Τζοκόντα.

Δες την σειρά από τις πειραγμένες εικόνες του UntitledSave.

Πηγή: womantoc.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close