Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019
Στο 141% της κανονικής για τον μήνα ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποιεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Το 141% είναι άξιο σχολιασμού γιατί πριν την τελευταία διαταραχή ήμασταν κάτω από τις αναμενόμενες τιμές», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Φίλιππος Τύμβιος κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία.
Επίσης, πρόσθεσε, «η επόμενη διαταραχή αναμένεται να μας αφήσει και εκείνη αρκετές ποσότητες νερού». Αναμένουμε το ποσοστό να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του χρόνου, είπε ο κ. Τύμβιος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την 1η Οκτωβρίου μέχρι το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2019, η μέση βροχόπτωση ανήλθε στα 229,1 χιλιοστά και αντιστοιχεί στο 120% της κανονικής ποσότητας βροχόπτωσης για την ίδια περίοδο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Δεκεμβρίου 2019 μέχρι το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2019 ανήλθε στα 149,1 χιλιοστά ή 141% σε σχέση με την κανονική ποσότητα του μήνα, ενώ η μέση ποσότητα βροχόπτωσης των τελευταίων τεσσάρων ημερών ανήλθε στα 68,3 χιλιοστά.
Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα σημειώθηκε στην περιοχή αεροδρομίου Λάρνακας με 196 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 228% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή. Ακολουθούν η Πάνω Παναγιά με 270,9 χιλιοστά βροχόπτωσης (169% της κανονικής), η Αθηένου με 98,4 χιλιοστά (165% της κανονικής) και η περιοχή Αθαλάσσας στη Λευκωσία με 92,5 χιλιοστά (159% της κανονικής).
Σχετικά
Tripadvisor: Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2026
Οι εμπειρίες καθοδηγούν πλέον τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται τα ταξίδια διεθνώς
To Ted Lasso επιστρέφει για τέταρτη σεζόν το καλοκαίρι - Οι πρώτες εικόνες
Η πολυβραβευμένη σειρά του Apple TV+ επανέρχεται παρά τις φήμες για οριστικό τέλος
Η «Πανσέληνος του Χιονιού» την 1η Φεβρουαρίου σημείο καμπής για 4 ζώδια -Γιατί ονομάστηκε έτσι
Μετά την «Πανσέληνο του Λύκου» στις 3 Ιανουαρίου, αναμένεται η δεύτερη πανσέληνος του έτους την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου
Το ελληνικό νησί που αναδείχθηκε «βασίλισσα των αντιθέσεων» από διεθνή ΜΜΕ
Το ελληνικό νησί δεν απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε όσους αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή
Έξι χώρες που πληρώνουν για να μετακομίσετε μόνιμα εκεί
Το κόστος ζωής ωθεί ολοένα και περισσότερους στην αναζήτηση μιας νέας αρχής εκτός συνόρων και ορισμένες χώρες προσφέρουν χρηματικά κίνητρα για να προσελκύσουν νέους μόνιμους κατοίκους
Ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια του νησιού, για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Ένα εστιατόριο-προορισμός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ρομαντικά του νησιού, ιδανικό για στιγμές αφιερωμένες στον έρωτα
8 πολυτελή παραδοσιακά σπιτάκια, σε περιμένουν για διαμονή στο χωριό
Mια εμπειρία διαμονής όπου η άνεση συναντά την ιστορία, και η φιλοξενία γίνεται προσωπική υπόθεση.
Η Aegean ανακοίνωσε 1+1 στα εισιτήριά της (για δύο μόνο μέρες)
Μία έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Γιατί Η αγάπη ταξιδεύει καλύτερα μαζί.
Βροχές, σκόνη και σφοδροί άνεμοι σήμερα - Αναμένεται χιόνι στο Τρόοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Με τη στήριξη της Lidl Κύπρου, το 5ο mind REset παρουσίασε τις «πράσινες» ιδέες των παιδιών
Το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα επέστρεψε με την καθιερωμένη Εμπορική Έκθεση στο Metropolis Mall στη Λάρνακα, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2026.
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν οι παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού!
Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης της Βιέννης
Η πτήση με τις περισσότερες αναταράξεις στον κόσμο διαρκεί μόλις μία ώρα -Ποια είναι
Η αξιολόγηση των αναταράξεων έγινε μέσω των διαδρομών πτήσης και των αρχείων, χρησιμοποιώντας τον δείκτη EDR