Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019
Αύξηση στις τιμές του κρέατος κυρίως του χοιρινού και των αμνοεριφίων σε σχέση με πέρυσι, καταγράφει έρευνα του Παρατηρητηρίου Τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για τα Χριστούγεννα, που διεξήχθη σε όλες τις επαρχίες μεταξύ 17-18 Δεκεμβρίου 2019.
Παράλληλα οι τιμές για τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα παρέμειναν σταθερές στα αρτοποιεία, ενώ παρατηρήθηκε μείωση στις μεγάλες υπεραγορές.
Όσον αφορά τα κρέατα, στην έρευνα λήφθηκαν τιμές από 96 σημεία πώλησης που περιλαμβάνουν μεγάλες υπεραγορές, μικρές υπεραγορές και συνοικιακά κρεοπωλεία.
Σε σχέση με το 2018, ο μέσος όρος τιμής για τα ντόπια αμνοερίφια αυξήθηκε σε €7.95 από €6.52 το κιλό στις μεγάλες υπεραγορές, σε €8.57 από €7.53 το κιλό στις μικρές υπεραγορές και σε €9.31 από €8.55 το κιλό στα συνοικιακά κρεοπωλεία.
Σε σχέση με το 2018, ο μέσος όρος τιμής για το χοιρινό λαπά με κόκκαλο αυξήθηκε σε €4.72 από €4.50 το κιλό στις μεγάλες υπεραγορές, σε €5.01 από €4.51 το κιλό στις μικρές υπεραγορές και σε €5.32 από €5.18 στα συνοικιακά κρεοπωλεία.
Η τιμές για τα ντόπια αμνοερίφια, κυμαίνονται από €6.50 μέχρι €11.25 το κιλό, ενώ για τα εισαγόμενα κυμαίνονται από €6.95 μέχρι €8.90. Οι τιμές για το χοιρινό κρέας κυμαίνονται από €2.30 μέχρι €7.99 το κιλό και για το ντόπιο μοσχαρίσιο από €4.95 μέχρι €13.00 το κιλό.
Μείωση παρατηρείται στις τιμές του κοτόπουλου, κυρίως στις μεγάλες υπεραγορές. Οι τιμές κυμαίνονται από €2.00 μέχρι €10.30 το κιλό. Οι τιμές για τη γαλοπούλα που παρουσιάζονται ελαφρώς αυξημένες στις μεγάλες υπεραγορές και τα συνοικιακά κρεοπωλεία, αλλά μειωμένες στις μικρές υπεραγορές, κυμαίνονται από €2.99 μέχρι €6.50 το κιλό.
Όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα οι τιμές για τα μελομακάρονα κυμαίνονται από €4 το κιλό (δύο συσκευασίες των 500g) μέχρι €16 το κιλό. Οι τιμές των κουραμπιέδων κυμαίνονται από €4.40 μέχρι €18 το κιλό. Οι τιμές για τα Christmas Cake κυμαίνονται από €5.12 μέχρι €22 το κιλό με μέση τιμή €11.50 το κιλό.
Σε σχέση με το 2018, ο μέσος όρος τιμών για τα μελομακάρονα μειώθηκε σε €8.13 σε σχέση με €8.76 το κιλό στις μεγάλες υπεραγορές και παρέμεινε σταθερός στο €10.75 στα αρτοποιεία. Ο μέσος όρος τιμής για τους κουραμπιέδες αμυγδάλου μειώθηκε σε €7.99 από €8.70 το κιλό στις μεγάλες υπεραγορές, ενώ αυξήθηκε σε €10.89 από €10.77 το κιλό στα αρτοποιεία.
Για τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, λήφθηκαν τιμές από 54 σημεία πώλησης από όλες τις επαρχίες που περιλαμβάνουν μεγάλες υπεραγορές και αρτοποιεία.
Σχετικά
Tα Μεγάλα Παζάρια έρχονται στο Υφαντουργείο
Τρία σαββατοκύριακα αφιερωμένα στη δημιουργία, την κοινότητα και την ανακάλυψη
Το ωράριο των malls της Κύπρου για την 28η Οκτωβρίου
Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Τρίτη, 28 Οκτωβρίου
Free Market: Ρούχα χωρίς τιμές, με αγάπη και προσφορά
Μια δράση αλληλεγγύης και επαναχρησιμοποίησης, χωρίς τιμές και περιορισμούς
Επέστρεψε στο Mall of Cyprus μία αγαπημένη αλυσιδά καταστημάτων
Με δώρα για τους πρώτους 100 πελάτες
Το διάσημο παζαράκι καλλυντικών, επιστρέφει ανανεωμένο, με 70% έκπτωση
Το MPM BAZAAR αλλάζει τοποθεσία και μεταφέρεται στην Κρατική Έκθεση
Βραδινό shopping, δωρεάν μπίρα, ζεστό κρασί, μουσική και ξέφρενο παιχνίδι
Την Παρασκευή απολαμβάνουμε το κέντρο της πόλης by Night
Black Friday 2025: Πότε είναι φέτος η «μαύρη Παρασκευή» των προσφορών
Η Black Friday και η Cyber Monday έχουν γίνει πλέον θεσμός και στην Κύπρο
Το ωράριο των malls της Κύπρου για την 1η Οκτωβρίου
Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοικτά την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου
Το Jumbo ανακοίνωσε το άνοιγμα δύο νέων υπερκαταστημάτων στην Κύπρο
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες
Η Kiko Milano έρχεται στη... Λεμεσό
Το ιταλικό brand καλλυντικών Kiko Milano, ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό του στη συμπρωτεύουσα
Το θρυλικό Scandalo επιστρέφει ανανεωμένο, με την ίδια καρδιά (εικόνες)
Νέος χώρος, υπερσύγχρονα στούντιο tattoo & piercing, μοναδικά είδη & εμπειρία
Η Lidl Κύπρου σηματοδοτεί έναν χρόνο δυναμικής παρουσίας στο Neon Mall of Pafos
Η Lidl Κύπρου παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει μία αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία