Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Η ΠΑΓΙΔΑ» του Ρομπέρ Τομά, σε παγκύπρια πρώτη στις 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 8.30 μ.μ., σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου.
Η Παγίδα είναι ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ για έναν άντρα που, όπως όλα δείχνουν, έχασε την γυναίκα του αλλά κινδυνεύει να χάσει και το μυαλό του. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα σαλέ στις Γαλλικές Άλπεις, όπου μένει το νιόπαντρο ζευγάρι Ντανιέλ και Ελισάβετ Κορμπάν. Ο Ντανιέλ Κορμπάν ενημερώνει την αστυνομία για την εξαφάνιση της συζύγου του. Μετά από λίγο τον επισκέπτεται ένας ιερέας ο οποίος ισχυρίζεται ότι η κυρία Κορμπάν επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι και ότι μετανιώνει που εγκατέλειψε τον άντρα της.
Όταν όμως καταφθάνει στο σαλέ η κυρία Κορμπάν, ο Ντανιέλ οργισμένος ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτή. Εκείνη επιμένει ότι είναι η γυναίκα του και πληροφορεί τους υπόλοιπους ότι ο σύζυγός της πάσχει από ψυχωτικά επεισόδια και κρίσεις αμνησίας. Σταδιακά ο Ντανιέλ αντιλαμβάνεται ότι είναι το θύμα μιας συνωμοσίας στημένης από την μυστηριώδη γυναίκα, τον ιερέα και διάφορους άλλους μάρτυρες οι οποίοι αναγνωρίζουν την γυναίκα, ως κυρία Κορμπάν. Όταν ο επιθεωρητής της αστυνομίας δεν φαίνεται να πιστεύει την δική του εκδοχή, ο Ντανιέλ αρχίζει να πιστεύει πως όλοι είναι συνεννοημένοι να τον τρελάνουν ή να τον σκοτώσουν. Σταδιακά τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, γιατί μια μεγάλη κληρονομιά, σε περίπτωση θανάτου του, θα περάσει στην μυστηριώδη γυναίκα. Αλλά ποιος λέει την αλήθεια και σε ποια άκρα μπορεί να φτάσει κανείς για να παραποιήσει τα γεγονότα; Η ένταση και το μυστήριο κορυφώνονται αριστοτεχνικά μέχρι το φινάλε του έργου.
Συντελεστές:
Κείμενο: Ρομπέρ Τομά
Μετάφραση: Αντώνης Δωριάδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιάγκου
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Φωτισμοί : Καρολίνα Σπύρου
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αριάνα Πασπαλίδη
Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης) : Αντώνης Κλεάνθους, Λουκάς Ζήκος, Άθως Αντωνίου, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Χρήστος Γιάγκου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Γιόλα Κλείτου.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»: Χρήστος Γιάγκου
Τακτικές παραστάσεις (Λευκωσία): Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ.μ. και Κυριακή στις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2020 στις 8.30 μ.μ.
Λεμεσός : Θέατρο «Ριάλτο» 7 Ιανουαρίου 2020 στις 8.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/ μειωμένο
Κρατήσεις: 22818999 & 99621845
-
Θέατρο Διόνυσος
06 Δεκεμβρίου - 05 Ιανουαρίου 2020
Σχετικά
H Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται ξανά στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου
"Σ’ εσάς που με ακούτε" της Λούλας Αναγνωστάκη: Ανοίγει η προπώληση σήμερα
Tο έργο που σκηνοθετεί ο Θανάσης Γεωργίου ξεκινά παραστάσεις στις 23 Ιανουαρίου 2026
«Furry Tails: Ταξιδεύοντας με τα Ζώα του Κόσμου»: Μια πρωτότυπη μουσικο-αφηγηματική παράσταση από τον οργανισμό «Αθέρας»
Αυτές τις γιορτές, ετοιμαστείτε για το πιο τρελό, μουσικό ταξίδι!
Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Έφυγε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σταθερά παρόντες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Η αθηναϊκή παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά έρχεται Κύπρο
Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου
“Η Μέρα που η Νίνα Σιμόν Σταμάτησε να Τραγουδά” από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Συριο-λιβανέζας ηθοποιού Νταρίνα Αλ Τζουντί
Τελευταία παράσταση του «Τρελαντώνη» την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Πρόκειται για μια φρέσκια, τρυφερή και γεμάτη ενέργεια θεατρική παραγωγή που μιλά στην καρδιά μικρών και μεγάλων
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη, στον ΘΟΚ τον Ιανουάριο
Η Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» ανεβάζει το έργο σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου
Βραβείο «Κάρολος Κουν» στον Κύπριο ηθοποιό Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη: Βραβείο Θεάτρου στην Δ. Μπεμπεδέλη -Αναλυτικά οι νικητές
Ενας περιπλανώμενος αφηγητής, χαμένος μέσα στη δίνη της σύγχρονης πόλης που αναζητά τη δική του αλήθεια. Ο Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, με τον Οιδίποδα, είναι ο νικητής των βραβείων Κουν
10 θεατρικές παραστάσεις για τον Δεκέμβριο
Από κλασικά αριστουργήματα έως σύγχρονες δημιουργίες, ο Δεκέμβριος προσφέρει ένα πολυφωνικό, απαιτητικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό τοπίο για όλους τους φίλους του θεάτρου.
Κριτική: Η σκηνική αναγέννηση του «Εγκλήματος στο Όριεντ Εξπρές» από τον ΘΟΚ
Μια βαθιά θεατρική προσέγγιση που μετατρέπει το κλασικό αστυνομικό αφήγημα σε ολοκληρωμένο σκηνικό γεγονός
38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Βραβευμένες παραστάσεις ανεβαίνουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους»
Πρόκειται για τα έργα που κέρδισα το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο