Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2024
Οι Κυριακές είναι μέρες χαλάρωσης, αφιερωμένες στην οικογένεια, την παρέα και τους φίλους μας. Εμείς εδώ στην Κύπρο συνηθίζουμε τα κυριακάτικα μεσημέρια να τρώμε νόστιμη σούβλα με πατάτες, σαλάτα και παγωμένη μπίρα.
Αν δεν θα ανάψεις τα κάρβουνα αυτή την Κυριακή στο σπίτι υπάρχουν πολύ όμορφοι χώροι στο βουνό με παράδοση στην σούβλα, αρνίσια, χοιρινή και κοτόπουλο που την συνοδεύουν με παραδοσιακά, πιάτα του τόπου μας όπως μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια, συκωτάκι, πατάτες φούρνου και πολλά άλλα γευστικά πιάτα.

Το Check In σου προτείνει μία σειρά από 20 και βάλε τέτοιους χώρους, οικογενειακά κέντρα όπως συνηθίζεται να λέγονται που σερβίρουν τις Κυριακές νόστιμη σούβλα και τα συναφή πιάτα.
Λοιπόν, στα Φανάρια της Μαρουλλούς (22642349) στο Παλαιχώρι Ορεινής στην επαρχία Λευκωσίας φτιάχνουν σούβλα αρνίσια, κοτόπουλο και χοιρινό μαζί με πολλά νόστιμα πιάτα της κυπριακής κουζίνας.
Μερακλίδικη σούβλα αρνίσια, χοιρινή και κοτόπουλο θα φας στη Δροσερή Ποταμιά (22922439) στην Κακοπετριά που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο πλάι από τον ποταμό. Λίγο πιο πριν, θα συναντήσει και τον γνωστό Χρυσανθή (22922202) για κυριακάτικη σούβλα αλλά και τον Ζοππή στο χωριό της Κακοπετριάς (99899062).
Σε ένα άλλο όμορφο ορεινό χωριό θα συναντήσεις τον εστιατόριο Καληδόνια Ροτής (25421019) στις Πλάτρες που σερβίρει σούβλα αρνίσια και σούβλα κοτόπουλο. Μην ξεχάσεις στο τέλος να δοκιμάσεις την φημισμένη του μηλόκρεμα.

Νόστιμη σούβλα θα απολαύσεις και στο Νικητάρι, στο εστιατόριο Φορβιώτισσα Ασίνου (22999922) όπου θα φας σούβλα αρνίσια, χοιρινή και κοτόπουλο με ορεκτικά και μεζέδες, όπως κεφταδάκια, πιλάφι, μανιταράκια, μία παραλλαγή του λευκαρίτικου τταβά και πολλά άλλα.
Ανεβαίνοντας στην ορεινή Λευκωσία, στο χωριό Σαράντι θα βρεις την Φυντουκιά (22652525), στον Πρόδρομο το εστιατόριο Λούης (25462049), ενώ αν ανέβεις μέχρι την χιονίστρα θα συναντήσεις το εστιατόριο με το πιο ψηλό υψόμετρο, το Sun Valley (25420165) όπου θα φας κι εκεί νόστιμη σούβλα.
Αν αποφασίσεις να πας στην επαρχία Λεμεσού θα πας για σούβλες στην ταβέρνα Το Οχυρό (99614602) στον Άγιο Αμβρόσιο, στον Τάκη (25943631) στο Βουνί και στην Κοιλάδα (25521303) στον Αγρό.
Σημείωσε όμως και το εστιατόριο Μακρής (25421275) στον Μονιάτη όπου θα φας τη σούβλα σου μαζί με όλα τα παραδοσιακά, π.χ. μακαρόνια του φούρνου, συκωτάκι και πολλά ακόμα, όπως και το Amiandos Gardens Restaurant (99657509) με πλούσιο μπουφέ.

Στον Μαραμένο (25542424) στο Καλό Χωριό Λεμεσού θα φας σούβλα και θα την ευχαριστηθείς. Επίσης, νόστιμα πιάτα και μεζέ θα απολαύσεις στο Δασούϊ Green Wood Tavern Cafe & Bar Πραστειό Κελλακίου (77770305), στη Λεμεσό αλλά και στη Φωλιά του Δράκου στο Πεντάκωμο (25632535 & 99820641)
Στην Πάφο θα πας στον Περικλή (26423344) στη Νατά για πλούσιο μπουφέ με πρωταγωνιστή τη σούβλα, αλλά και στην ταβέρνα Κυπάρισσος (99557545) στον Κάθηκα με set menu καθώς επίσης και στη γραφική Καλλέπεια στο όμορφο ταβερνάκι Το Μοναστηράκι (99844343) για νόστιμη κυπριακή κουζίνα.
Σχετικά
Φθινόπωρο στο χωριό: 25 ταβέρνες για εκδρομές που καταλήγουν σε καλό τραπέζι
Μεζέδες, σπιτικά μαγειρευτά και κυριακάτικες σούβλες μάς δίνουν την αφορμή να αφήσουμε την πόλη και να πάρουμε τον δρόμο για την κυπριακή ύπαιθρο.
Ραφαήλ Χαίλλου: "Η Gen Z πίνει διαφορετικά και ο κόσμος του κρασιού καλείται να αλλάξει"
Ο 20χρονος που ανάλαβε τα ηνία του Wine & More μιλά στο Check In Cyprus για τη σχέση της Gen Z με το αλκοόλ, την είσοδό του στην οικογενειακή επιχείρηση στα 17 και τη σκέψη πίσω από ένα προσεγμένο εταιρικό δώρο
Αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην Αγία Νάπα μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να παραγγείλουμε γλυκό
Μια όμορφη πρωτοβουλία, για ένα πολύ σημαντικό σκοπό
Τα πιο ωραία κλασικά (μαγειρευτά) τα φάγαμε στης Δήμητρας
Το μαγειρείο της Λεμεσού όπου τρώμε σαν στο σπίτι μας
Chica: Η νέα άφιξη βάζει το κοτόπουλο στη σχάρα και σε αφήνει να φτιάξεις το πιάτο σου
Μαρινάδες με μεσογειακές και πικάντικες επιρροές, λαχανικά, σαλάτες και επιλογές για όλη την παρέα
Σε ποια εταιρεία περνά το γνωστό στέκι «Θαλασσάκι» της Λεμεσού;
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το παραλιακό σνακ μπαρ στην Ακτή Ολυμπίων - Η συμφωνία των €796.260 και οι όροι της πενταετούς παραχώρησης.
TasteAtlas: Τα μελομακάρονα 2α στη λίστα με τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο
Ποια άλλα ελληνικά γλυκά ξεχώρισαν
warmth that lasts: το νέο χειμερινό μενού των wagamama ζεσταίνει τις πιο γευστικές στιγμές του χειμώνα
Αυτόν τον χειμώνα, τα wagamama σε προσκαλούν να ανακαλύψεις τη ζεστασιά που διαρκεί πέρα από την τελευταία μπουκιά.
Ο «Beefboy» επιστρέφει στο Beefbar Cyprus για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο ιδρυτής του Beefbar, Riccardo Giraudi, επιστρέφει στo AMARA για μια ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Η πίττα της Σάτζιης αλλιώς: Το Katerina Bakery παρουσιάζει δύο νέες γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Το Katerina Bakery δίνει ένα απολαυστικό twist στην αγαπημένη πίττα της Σάτζιης με δύο νέες γευστικές προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις!
Το Vino Cultura γιόρτασε 20 χρόνια ιστορίας, κρασιού και φιλοξενίας
Από μια μικρή κάβα το 2006 σε έναν ξεχωριστό προορισμό για το κρασί και τη γαστρονομία στη Λευκωσία.
KUZUBA: Μια διαφορετική ματιά στη μεσογειακή κουζίνα
Για ακόμη μία χρονιά, το KUZUBA είναι υποψήφιο στα Cyprus Eating Awards, στην κατηγορία Μεσογειακή Κουζίνα