Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2019
Παρά την αναστολή εργασιών αριθμού τουριστικών καταλυμάτων, η επαρχία Πάφου θα έχει αρκετές χιλιάδες κλίνες σε πλήρη λειτουργία και θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα καταλυμάτων με δυναμικότητα να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την χειμερινή περίοδο από τον Δεκέμβριο 2019 μέχρι τον Μάρτιο 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.
Φέτος, σε προκαταρκτική καταγραφή που ολοκλήρωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. Πάφου, ΣΤΕΚ και άλλους μεμονωμένους ξενοδόχους διαφαίνεται ότι περίπου 12.000 κλίνες θα είναι σε πλήρη λειτουργία για τους χειμερινούς μήνες κυρίως μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.
Όπως αναφέρεται οι 12000 κλίνες καλύπτουν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων ενώ οι πλείστες μονάδες που αναστέλλουν τη λειτουργία τους προχωρούν σε αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις. Οι περισσότερες αναστολές εργασιών περιορίζονται στους μήνες Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο.
Η Πάφος κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο 2018-2019 υπολογίζεται ότι έχει προσελκύσει περίπου 180,000 επισκέπτες ενώ οι κλίνες αυτές παρέχουν την δυναμικότητα για προσέλκυση πέραν των 250,000.
Γενικότερα με βάση των επίσημων στοιχείων του 2018 η Πάφος υπολογίζεται ότι προσελκύει το 39% των ολικών αφίξεων. περίπου 1.500.000 επισκέπτες. εκ των οποίων οι 1300.000 αφίξεις πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Απρίλιο-Νοέμβριο, με εμφανή την προοπτική που υπάρχει για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν για τους μήνες Νοέμβριο- Μάρτιο.
Παρά τις προσπάθειες όλων, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν, αναμένεται η επερχόμενη χειμερινή περίοδος να είναι μια δύσκολη σχετικά περίοδος.
Μεταξύ άλλων η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με αγορές προτεραιότητες είναι ακόμη περιορισμένη, αρκετοί διοργανωτές ταξιδιών δεν περιλαμβάνουν την Πάφο στα προγράμματά τους ενώ το αρνητικό σκηνικό ενισχύεται με την πρόσφατη κατάρρευση της Thomas Cook, την αβεβαιότητα του Brexit και την εικόνα που εκπέμπει ακόμη η Κύπρος ως κυρίως προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.
Yπάρχουν όμως για την Πάφο, συνεχίζει η ανακοίνωση, αρκετές εξελίξεις στον ορίζοντα τόσο με την αεροπορική σύνδεσή της, όσο και με την προσέλκυση ειδικών τμημάτων αγοράς κάτι που βοηθά ακόμη περισσότερο στην επέκταση της σεζόν και λειτουργία όλο και περισσότερων μονάδων σε ολόχρονη βάση τα επόμενα χρόνια.
Τα τμήματα του εξειδικευμένου τουρισμού όπως, λάτρεις της φύσης και του πολιτισμού, αθλητές, golfers, συνεδριακός τουρισμός, τουρισμός τρίτης ηλικίας κ.α κινούνται ανοδικά και προσδίδουν μια περαιτέρω αισιοδοξία για υλοποίηση του στόχου που είναι να επανέλθει η επαρχία σε πλήρη, ολόχρονη λειτουργία.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Αυτές είναι οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος ζωής αυτή τη στιγμή - 479 στη λίστα, η θέση τεσσάρων κυπριακών
To να ζεις στα συναρπαστικά πολιτιστικά κέντρα του κόσμου, στους κορυφαίους προορισμούς όπου χτυπά η καρδιά του καλού φαγητού, των αγορών και της διασκέδασης, δεν είναι φθηνό
Άρχισε να χιονίζει στο Τρόοδος (εικόνα)
Λασποβροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το επόμενο 24ωρο
10 ιδανικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι τον Φεβρουάριο
Ο Φεβρουάριος προσφέρεται για ταξίδια αφού θα βρεις πολύ καλές τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων
Netflix: Οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο
Το Netflix παρουσιάζει τις σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο.
Το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, αναβαθμίζεται
Συνεχίζεται η αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου με την εγκατάσταση νέου ηχοσυστήματος
Οι 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Empire»
Κλασικές πλέον τηλεοπτικές σειρές όπως το γκανγκστερικό «The Sopranos» αλλά και σύγχρονα spin-off διάσημων κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ όπως το «Andor» από το σύμπαν του «Star Wars» βρέθηκαν ανάμεσα στις επιλογές των αναγνωστών του «Empire»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός είναι ο «πιο cool» δρόμος του 2026 – Γεμάτος μουσική και μποέμ ατμόσφαιρα
Το περιοδικό Time Out αναδεικνύει το γιορτινό κλίμα, τη σάμπα και τα καταστήματα με ανοιχτές πόρτες.
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του καιρού για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 ξεχωριστά ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα, για του Αγίου Βαλεντίνου
Ρομαντικές Αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Προσφορές σε 4 κυπριακά ξενοδοχεία, ιδανικά για χειμερινές αποδράσεις
Χειμερινές αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη για το 2026
Μια ευρωπαϊκή πόλη ανεβαίνει στην κορυφή των ταξιδιωτικών λιστών για το 2026, συνδυάζοντας έντονο παλμό, πολιτισμό και μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την εμπειρία του city break.